avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va salut Va rog sa-mi spuneti: 1. Care este marja de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va salut Va rog sa-mi spuneti: 1. Care este marja de timp in ...

Va salut
Va rog sa-mi spuneti:
1. Care este marja de timp in care se poate face un denunt? Este vorba despre un furt.

2. Cum se poate proceda in cazul in care a trecut un an de la infractiune, iar vecinii care l-au vazut pe individ furand, se eschiveaza, pe motiv ca nu vor probleme?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Torden , utilizator 14:13, 1 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți formula denunț chiar dacă a trecut un an de la săvârșirea faptei.

Dacă organul de cercetare penală apreciază că este necesară audierea vecinilor care ”se eschivează”, îi va cita și îi va audia.

Totuși, să nu vă mirați dacă polițistul o să vă întrebe de ce ați așteptat atâta ca să faceți denunțul și să nu vă mirați dacă se va da o soluție de clasare, pentru că probele culese la un an după faptă nu vor fi 100% concludente.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului gigelas gigelas Buna ziua, pe parcursul unei cercetari penale,efectuate de un comisar sef din cadrul unui IJP, acesta a ignorat declaratiile partilor vatamate,din care ... (vezi toată discuția)
Situatie de furt: nelamuriri ContSters413983 ContSters413983 Buna ziua, Sunt psiholog si am nevoie urgenta de o lamurire din partea unui profesionist in legatura cu situatia unui client de-al meu. Clientul pentru ... (vezi toată discuția)