avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare part time in timpul somajului Buna ziua, sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare part time in timpul somajului Buna ziua, sunt somera ...

Angajare part time in timpul somajului
Buna ziua, sunt somera pana in data de 29.09, iar acum am gasit sa ma angajez part time cu o ora pe zi cu salar de 295 ron pe luna, de fapt este o colaborare. Care e varianta cea mai buna pentru mine, sa incep contractul dupa expirarea somajului? Nu se pot suprapune cele doua situatii? Ajutorul de somaj este mai consistent decat colaborarea de inceput, de proba!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 1 Septembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pot suprapune cele doua situatii .. aveti urmatoarele variante:
1. daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata de cel mult 12 luni , se va suspenda plata somajului. Repunerea în plată, după suspendare, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.

2. daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata mai mare de 12 luni sau nedeterminata, plata somajului va inceta.

3. daca c.i.m. este incheiat pe durata nedeterminata , va încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiati din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erati îndreptățit să primiti indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in somaj ContSters151108 ContSters151108 Am tot citit in forum din diferite cazuri dar nu m-am lamurit.Sunt in somaj de pe 27.01.2014 si intre timp am gasit ceva pentru o colaborare la o firma.Ce fel ... (vezi toată discuția)
Somer actual in curind angajat lonewollf lonewollf Buna ! Se da urmatoarea situatie.Sunt proaspat somer (dupa 18 de ani de munca ) in urma disponibilizarilor colective de la Mechel Campia-Turzii.Mi-am gasit ... (vezi toată discuția)
Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Din 14.01.2015 sunt in somaj. As fi interesta sa stiu daca imi gasesc un loc de munca part time pe perioada determinata daca imi voi pierde somajul ... (vezi toată discuția)