avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare anticipata credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare anticipata credit ipotecar

Buna ziua,

As dori sa aflu cum se calculeaza suma de plata, in cazul rambursarii anticipate a unui credit ipotecar.
Creditul este de 42.750 Euro, 360 luni, achitate 16, comision de rambursare anticipata, 4,5%. In primele 6 luni, dobanda de 5.15%, iar ptr urmatoarele 12 luni de 8.15%, variabila ulterior.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 10:28, 20 Decembrie 2009
Suma se va calcula prin aplicarea comisionului de 4.5% la la suma rambursata anticipat. Asta daca nu ai scris in contract o alta modalitate de calcul.
Nu se calculeaza si diferente la dobanzi?
Dna Silvia, raspunsul dvs ar trebui sa fie pe verso contractului, unde se specifica in cazul in care x returneaza anticipat suma y. De la banca sunt obligati sa stipuleze si conditiile in contractul credit pe ipoteca. Diferentele la dobanzi nu au ce cauta in calculul dvs. Cititi din nou contractul. Bafta multa.
Multumesc. Si mie mi se pare logic ca tot ceea ce e scris, sa fie valabil.
Insa, am invatat sa intreb de mai multe ori inainte de a face ceva. Mai ales cand e vorba de bani si contracte stufoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata credit marinica71 marinica71 am un \'\'credit de nevoi personale\'\'la o banca si mai am de platit pana in 2016.dobanda este variabila si se calculeaza o data la 3 luni.eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)