avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce trebuie sa fac pt a renunta la fctia de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce trebuie sa fac pt a renunta la fctia de administrator, daca nu am acordul asociatului?

Buna ziua,

vreau sa renunt la fctia de administrator pe care o detin intr-o firma( unde sunt si asociat 50%)!! Asociatul meu nu este de acord , dar eu vreau sa renunt si nu stiu cum sa procedez :( Mentionez ca firma este suspendata. Multumesc si sper din tot sufletul sa ma ajute cineva:worthy::((
Cel mai recent răspuns: Lida Grup , Consilier juridic 02:22, 20 Decembrie 2009
Convocati eventual Adunarea Generala extraordinara si o adaugati pe ordinea de zi . Depuneti demisia care este un act de renuntare unilaterala care nu poate fi impiedicata de asociatul respectiv, fiind reglementata in Codul muncii . Nu aveti de ce sa va temeti in conditiile in care legea este de partea d-voastra si nu tb motivata demisia . Aceasta demisie tb sa urmariti apoi a se inregistra si ca mentiune la registrul Comertului privind schimbarea administratorului ( aveti 50% din firma si aveti dreptul )
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
alcibiade, utilizator
Daca asociatul nu se prezinta ca convocare? mai pot face ceva?
daca asociatul nu se prezinta mai sunteti obligaat sa mai faceti o convocare si la cea de-a 2-a se vor lua hotararile cu majoritatea celor prezenti daca actul consitutiv nu prevede altfel. privind mentiunea la reg com, o poate face orice asocitat cu orice procent ar avea in firma, va pot sprijini in aceasta poveste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator nina-iza nina-iza Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a-mi da demisia din functia de administrator al unei S.R.L.. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)