vreau sa renunt la fctia de administrator pe care o detin intr-o firma( unde sunt si asociat 50%)!! Asociatul meu nu este de acord , dar eu vreau sa renunt si nu stiu cum sa procedez :( Mentionez ca firma este suspendata. Multumesc si sper din tot sufletul sa ma ajute cineva:worthy::((
Convocati eventual Adunarea Generala extraordinara si o adaugati pe ordinea de zi . Depuneti demisia care este un act de renuntare unilaterala care nu poate fi impiedicata de asociatul respectiv, fiind reglementata in Codul muncii . Nu aveti de ce sa va temeti in conditiile in care legea este de partea d-voastra si nu tb motivata demisia . Aceasta demisie tb sa urmariti apoi a se inregistra si ca mentiune la registrul Comertului privind schimbarea administratorului ( aveti 50% din firma si aveti dreptul )
daca asociatul nu se prezinta mai sunteti obligaat sa mai faceti o convocare si la cea de-a 2-a se vor lua hotararile cu majoritatea celor prezenti daca actul consitutiv nu prevede altfel. privind mentiunea la reg com, o poate face orice asocitat cu orice procent ar avea in firma, va pot sprijini in aceasta poveste