avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii intracomunitare sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii intracomunitare sau nu?

Buna ziua,

Spuneti-mi, va rog, cum procedez in urmatoarea situatie: eu, cabinet de avocat, m-am inregistrat la sfarsitul anului 2017 cu cod de tva exclusiv pentru operatiuni intracomunitare (nu sunt inregistrat ca platitor de TVA de 19% in RO). Luna trecuta am primit o incasare de la un client persoana juridica din Austria, care nu mi-a comunicat un cod de TVA si nici nu am gasit astfel de informatii on-line.

Se considera prestare de servicii intracomunitare? Cum emit factura catre client, cu tva de 19% sau fara? Trebuie sa depun declaratia 390 sau nu?

Multumesc mult de ajutor
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:59, 2 Septembrie 2020
Buna ziua,

Verificati in primul rand daca mai aveti valid codul dvs special de tva. E valabil 2 ani.

Codul clientului il verificati aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Am un PFA platitor de TVA si operator intra-comunitar. Am inceput sa prestez servicii de vanzari in Romania, ptr. o firma din Marea Britanie. ... (vezi toată discuția)
Factura prestãri servicii intracomunitare laurentiu.mihai laurentiu.mihai Salut, Am o mică întrebare. Am un PFA neplătitor de TVA pe partea de consultanţă de marketing şi acum am prins un contract cu o firmă din Polonia. ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara pfa kisslilla kisslilla Buna ziua, O PFA neplatitoare de TVA cum poate realiza livrari intracomunitare si extracomunitare? De ex: - se inscrie in ROI? - in ce valuta emite ... (vezi toată discuția)