Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Am un PFA platitor de TVA si operator intra-comunitar. Am inceput sa prestez servicii de vanzari in Romania, ptr. o firma din Marea Britanie. Am luat de buna informatia, ca si ei sunt platitori de TVA, dupa care am emis si incasat prima factura, fara TVA. Dar, surpriza... la o verificare pe site-ul ec.europa.eu nu i-am regasit ca fiind platitori de TVA, deci trebuia sa emit factura cu TVA 24%. Ce e de facut in cazul acesta? Sunt pasibil de amenda din partea ANAF-ului? Cum pot remedia situatia? Va multumesc anticipat ptr. ajutor.
Daca sunteti inregistrat ca platitor de tva ( nu sunteti in situatia ca aveti un cod de tva pt operatiuni intracomunitare) trebuie s ai stornati facturile si sa l refacturati cu tva 24 %.
Dar cu Viesul cum ati facut? Ca daca nu e valid va da eroare la preluarea pe site ul anaf. Daca l-ati declarat si acolo, trebuie sa rectificati si D 390 Vies.
Asta-i dilema cea mare, eu am depus VIES-ul (390) si l-a luat. Dar totusi, la verificare pe site-ul ec.europa.eu. mi-a dat raspuns invalid. La corectarea facturii si a decl. 390 vies, risc amenda??
Multumesc.
Tva
oviiul
care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare
1-2
Firma care face achizitia intracomunitara este platitoare de TVA si inregistrata in ROI. Firma de la care se face achizitia este din Spania si a emis factura ... (vezi toată discuția)
Curs practic de implementare SAF-T: Ce date raportăm și cum în noile declarații cerute de ANAF
Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat, timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.