avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie definitiva pentru Schizofrenie paranoica in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie definitiva pentru Schizofrenie paranoica in faza irecuperabila si handicap cu grad accentuat

O persoana cu varsta de 40 de ani a fost pensionata pe caz de boala (schizofrenie paranoica) in 2010.

Comisia medicala a determinat ca urmeaza sa primeasca pensie de invaliditate, dar trebuie sa mearga o data la 3 ani pentru a fi evaluat.

Persoana a realizat un stagiu de cotizare de 9 ani inainte de a fi pensionat pe caz de boala. Acum dorim sa ii facem pensie permanenta, deoarece din punctul de vedere al medicilor de specialitate cazul este irecuperabil, deoarece nu comunica si nu coopereaza.

De mentionat este ca nu a mai fost internat in ultimii ani, deoarece la insistențele celor din familie acesta isi ia zilnic medicamentele. Astfel internarile i-ar fi provocat mai multe probleme.

Se poate obtine pensionarea definitiva a acestuia fara a mai fi necesara evaluarea o data la 3 ani?
Citind pe site-ul CNPP se cere pentru pensia de invaliditate un stagiu de cotizare de 14 ani pentru o persoana de 40 de ani.
Aceasta cerinta se aplica si in cazul in care persoana a avut pensie de invaliditate in ultimii 10 ani (adica inca cand avea 30 de ani) ?

Acum are pensie de invaliditate pentru care se merge la evaluare o data la 3 ani, cat si certificat de handicap definitiv cu grad accentuat. Se poate schimba modifica pensia de invalidiate astfel incat sa nu mai trebuiasca evaluarea la 3 ani?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
CodrutVoron, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:37, 4 Septembrie 2020
Nu se poate obtine pensie de limita de varsta.
Se poate obtine doar ceea ce prevede articolul de mai jos:
Legea 263/2010
Art.79
(1) Nu mai sunt supuși revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
Acest lucru este stabilit/hotarat de comisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil dani3445 dani3445 Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Gradul 2 de handicap bitter bitter Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul II cu revizuire anuala. de asemeni ea mai beneficiaza si de indemnizatie de handicap gradul II definitiv. Poate ... (vezi toată discuția)
Varsta standard comisia de expertiza medicala paizsmaria paizsmaria Buna ziua Va rog sa ma ajutati,pana la ce varsta trebuie sa se prezinte la comisia de experiza medicala la pensia de boala? (vezi toată discuția)