avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă am fost bătut de 4 persoane cu toate ca eu am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă am fost bătut de 4 persoane cu toate ca eu am fost de ...

Dacă am fost bătut de 4 persoane cu toate ca eu am fost de vina dar nu în totalitate ,deoarece am fost provocat în repetate rânduri,cine trebuie sa plătească pt asta în situatia in care eu am fost grav rănit iar ceilalți nu au nimic?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:24, 10 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va trebui sa obtineti dovezi medico-legale ce arata vatamarea grava, consider ca acestia pot raspunde penal pentru infractiunea de Loviri sau alte violente - art 193 C. pen - in acest caz aveti 90 zile de a depune plangere prealabila la politie / parchet de la data faptei.

Aceasta DOAR in situatia in care acestia dovedesc ca s-au aparat legitim cu gravitatea atacului - art 19 C. pen. - desi au fost 4 persoane contra unuia si depasesc legitima aparare.

Multumesc,
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am început pentru ca m.au provocat în repetate rânduri și m.au înjurat și nu qm mai suportat ,,iar la un momentdat am vrut sa.i cer socoteala celuia care m.a jignit si au sărit toti 4 pe mine și m.au luat la bătaie ,m au desfigurat .

Av. Liviu Voinea a scris:

Cum sunteti dvs de vina?In ce masura?

~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Raspunderea penala este una personala, iar, in speta, nu poate fi retinuta scuza provocarii.

Fiecare persoana va raspunde penal pentru actele de agresivitate exercitate.

Obtinerea certificatului medico-legal este obligatorie.

Depuneti plangere prealabila, in termen de 3 luni, de cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptelor kill3rk kill3rk am nevoie sa stiu articolul unde se incadreaza , ca am fost lovit cu o bata de basebool in cap si una in stomac , + am certificat medico legal , si ma ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razvypitesti razvypitesti in seara de 02.12.2012 X a fost lovit de Y care se afla in stare de ebrietate. In urma loviturii persoanei X i-au fost rupti 3 dinti. Este tarziu daca maine se ... (vezi toată discuția)