Va salut,
Am imprumutat un prieten cu o suma de bani la sf lunii Aug 2015 prin transfer bancar, cand am si incheiat un contract de imprumut fara dobanda pentru 5 ani (expirat la sf lunii Aug 2020). La acea data, prietenul era intr-un impas cu banca / executorul judecatoresc ce il amenintau sa il evacueze deoarece nu mai putea plati ratele facute la achizitia apartamentului.
Desi s-a straduit in oaresce masura, pana acum imprumutatul nu a reusit sa acopere intreaga suma in perioada contractului de imprumut mentionat (5 ani). In acest moment, printr-un calcul simplu, din veniturile salariale pe care le are, lui ii vor mai trebui inca circa 7 ani ca sa acopere intreaga suma (rata lunara a stabilit-o el si se face prin transfer bancar cu mentiunea de restituire rata imprumut). Spicuiesc din obligatiile contractului:
a) sa restituie integral suma de bani pana la sf lunii Aug 2020, lucru care nu s-a intamplat;
b) sa nu instraineze imobilul apartament si sa nu constituie nici un fel de sarcini asupra lui
c) sa incheie poilte de asigurare al acestui apartament
d) sa mentina in buna stare acel apartament
Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare? Sa fac un nou contract cu suma ramasa de achitat? Mentionez ca acest contract de imprumut a fost incheiat intre parti la un avocat care a si redactat / incheiat semnat si stampilat dar nu a fost prezentat spre notificare unui notar (este/era nevoie?)
Va multumesc anticipat
Daca incheiati contractul la un notar aveati un titlu executoriu care putea fi pus in executare silita la data la care imprumutul devenea scadent.Asa aveti un simplu înscris sub semnătură privată,în cazul în care nu plătește o sa trebuiască sa va adresați instanței pt a obține o hotărâre judecătorească.
Multumesc dl avocat
Am discutat cu persoana in cauza si urmeaza sa ne intalnim ptr a face un nou contract pe o perioada de 7 ani. Nu vroiam sa ajung la executare, pana la urma imi este prieten si stiu ca trece prin clipe grele. Vroiam doar o forma legala prin care sa imi protejez ajutorul dat in cazul in care prietenului i se intampla ceva in aceasta perioada...
O sa iau legatura cu un notar de aceasta data, ca sa facem cum trebuie actele.
Zi buna
Acuzatie inselaciune
unom222
Buna ziua
Rog suport pentru urmatoarea situatie:
Am fost implicat intr-o relatie sentimentala cu o femeie(cetatean strain) mai in varsta decat mine timp de ... (vezi toată discuția)