avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Bună ziua. Aș dori să știu dacă o persoană care se întoarce din concediu pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, mai are dreptul să efectueze concediul de odihnă neefectuat anterior suspendării contractului individual de muncă. Menționez că contractul de muncă a fost suspendat timp de 2 ani. În această situație e valabilă prevederea din Codul Muncii unde se precizează că salariatul poate efectua concediu de odihnă neefectuat, doar în următoarele 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul, apoi acest drept se pierde.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
PAVEN ANA MARIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 4 Septembrie 2020
Codul Muncii nu prevede ca dreptul la CO neefectuat se pierde.

Astfel, o persoană care se întoarce din concediu pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, are dreptul să efectueze concediul de odihnă neefectuat anterior suspendării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani Eupet Eupet Bună ziua, M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani În mod normal am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Efectuarea co restant dupa intoarcerea din ccc Criatinam Criatinam Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)