avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale, revocare AGA cesiune tert.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale, revocare AGA cesiune tert.

Va rog un raspuns. Daca s-a hotarat de catre asociati cesionarea catre un tert a partilor sociale ale unuia dintre ei, a fost publicata AGA in M.O. prin ORC, dar acum asociatii nu mai doresc sa treaca la a doua etapa, ci doresc cesionarea intre asociati, care e procedura? Ma gandesc ca trebuie revocata prima AGA si clar facuta procedura de cesiune intre asociati, intr-o singura etapa. Intrebarea este daca revocarea primei AGA poate fi facuta prin cea de-a doua in care se decide cesionarea intre asociati, sau trebuie facuta separat , publicata in MO si asteptat iar o luna de la publicare pt a fi in oglinda cu prima? Am citit undeva un articol , e drept ca se referea la AGA la SA, ca in cazul AGA publicate in MO nu se poate reveni cu revocare. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Modificare hotarare aga PAS22 PAS22 Hotarere AGA - cesiune parti sociale. Etapa I - ORC. Se face publicarea in Monitorul Oficial, dupa care, asociatii se razgandesc cu privire la cesiunea ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga- m-am razgandit ContSters185315 ContSters185315 Buna ziua, Suntem doi asociati. Am hotarat cedarea partilor sociale catre un tert. Am depus hotararea AGA la ORC. Am inteles ca a fost publicata in ... (vezi toată discuția)
Ps fizica vrea sa intra actionar in sa in locul unui srl. ce doc?? adela05 adela05 Buna ziua. Am un SRL cu asociat unic, care este actionar intr-un SA. Persoana fizica care este asociat unic in SRL doreste sa intre in SA, ca actionar ps ... (vezi toată discuția)