avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, Am avut o mașină pe care am dat-o la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, Am avut o mașină pe care am dat-o la fier vechi. ...

Bună seara,

Am avut o mașină pe care am dat-o la fier vechi. Societatea care mi-a distrus mașina, a prezentat o notificare la poliție în urma căreia s-a radiat autovehiculul din circulație.

Cu acest act m-am dus la primărie pentru a scoate mașina din evidență.
La ghișeul unde m-am prezentat dna îmi spune că pentru a fi scoasă mașina din evidența primăriei nu îmi ajunge actul poliției care dovedește că mașina este radiată!, ci societatea care mi-a distrus mașina trebuie să mai dea o notă explicativă prin care să povestească ce a făcut efectiv cu mașina!? A distrus-o, a parcat-o?! în condițiile în care mașina a fost radiată de către poliție conform notificării primite din partea societății care a distrus-o!

L-am sunat pe omul care îmi luase mașina și i-am spus ce mi se cere. Omul a început să țipe la mine, spunându-mi că așa ceva nu există, întotdeauna autovehiculele sunt scoase din evidența primăriilor doar prezentând actul de radiere-lucru normal, cred eu-, refuzând să îmi mai dea vreun act, sugerând că nu aș fi normală de îi cer acea hârtie.

Cu respect vă rog să îmi spuneți, de ce act/e am nevoie pentru a scoate mașina din evidența primăriei pentru a nu mai plăti impozit pe degeaba după ea.

Mulțumesc !

Cel mai recent răspuns: ildiko-etelka , utilizator 14:06, 7 Septembrie 2020
Trebuie un certificat de distrugere sau adeverință de predare de la acea societate, cu datele de identificare ale autovehiculului.

[ link extern ]

Pentru rapiditatatea solutionarii,incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept vehiculul urmare predarii la operator economic autorizat-anexati document
In baza celor 2 documente,solicitati la administartia fiscala,radierea auto pe propria raspundere
Administratia fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto de pe rol fiscal ulterior achitarii integrale a debitelor in evidenta
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scos masina de la impozit fara remat adela15 adela15 O vecina de-a mea (singura) de 85 de ani are o masina din prin 1966 care zace in curte. Ar vrea s-o scoata de la impozit fara sa o duca la Remat. Cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul! katap katap Salutare! Anul trecut pe 06.09.2012,am vandut o masina si am mers la primarie cu contractul de vanzare cumparare , mi au pus viza pe fisa de ... (vezi toată discuția)