avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna dimineata! Am trei intrebari legate de aspecte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna dimineata! Am trei intrebari legate de aspecte ale Adunarii ...

Buna dimineata! Am trei intrebari legate de aspecte ale Adunarii Generale a Proprietarilor.

1. Termenul de 5 zile post Adunare pentru aducerea cazierului (membrii comitetului executiv) se refera la zile calendaristice, nu? Legea nu mentioneaza nicaieri ca e vorba de zile lucratoare.

2. Poate copilul unui proprietar, prezent la adunare cu o imputernicire simpla, sa accepte numirea parintelui in comitet in absenta acestuia si fara imputernicire specifica, notariala, pentru a face asta?

3. Poate acelasi copil, cu imputernicire notariala, de data asta, sa fie membrul de facto in comitet - adica parintele sa il delege sa decida in numele sau, sa verifice liste lunare de plata si sa faca plati de facturi venite pe numele asociatiei? Copilul nu e co/proprietar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AMS1 , utilizator 07:41, 8 Septembrie 2020
1-Termenul de 3 zile este de zile lucratoare
2-Legiuitorul nu a impus necesitatea imputernicirii notariale
3-Conform disp L nr 196/2018 nu pot fi alesi in functii de reprezentare asociatie de proprietari decat numai membrii proprietari
Multumesc.

1. Atunci putem extrapola si considera ca si termenul de minim 10 zile pentru anuntarea Adunarii generale, ca si - de exemplu - termenul de maxim 5 zile pentru a permite accesul in apartament, in cazul unei avarii, etc., tot la zile lucratoare se refera, nu?

3. Legea asa spune, dar... Noul comitet considera ca daca in adunare a fost votata mama proprietar, atunci copilul, cu inputernicre notariala, poate sa o inlocuiasca in comitet, cu puteri depline si cat se poate de oficial. Adica inclusiv sa depuna el, copilul, cazierul, si nu mama proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa demitem presedintele? teo55 teo55 Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani. Adunarile generale le tine cand vrea, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o problema cu un membru de comitet care singur ... ElenaV1977 ElenaV1977 Buna ziua, Avem o problema cu un membru de comitet care singur organizeaza sedinte de capul lui, Mai grav este ca a solicitat bani de la anumiti proprietari ca ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)