avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala sau pensie anticipata partiala ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala sau pensie anticipata partiala ?

Sunt de peste un an in concediu medical ca urmare a unui neoplasm. In curand nu voi mai putea beneficia de concediu medical. In general, care varianta este mai avantajoasa, pensia de boala gradul 2 sau 3, sau pensia anticipata partiala ? Mentionez ca in aprilie am implinit 62 de ani, am studii superioare, lucrez din septembrie 1983 si am certificat de handicap accentuat.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:58, 7 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai covenabila este pensia de invaliditate gradul II, daca nu mai puteti lucra in regim de 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala sadrian sadrian Buna ziua tuturor. Tocmai implinesc 50 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala daca: - sunt diagnosticat de 4 ani cu diabet ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)