Buna seara,sotul a primit amenda pentru depasirea vitezi,in procesul verbal scrie ca intro zona cu limita de viteza 50Km/h desi indicatorul arata doa viteze. Autoturismele 70Km/h,iar masinile mari 50Km/h,noi fiind cu un Opel Corsa.In procesul verbal scrie ca sotul a avut 81Km/h. Inteleg ca a depasit,dar e una cu 11Km/h si alta cu 31Km/h.Am inteles ca putem sa apelam la tribunal dar cit costa?
Nu cred ca este suficienta doar acea poza, poate poza orice indicator asemanator din alta parte... Trebuie si dovada ca acel indicator sa gaseste acolo...
Plus ca daca plateste amenda nu inseamna ca si recunoaste fapta...
Mai are si optiunea de a consulta un avocat, macar pentru stabilirea unei strategii ( de ce probe are nevoie...) si redactarea plangerii...
Bineinteles ca se fac mai multe poze, cea care arata amplasarea si cea detaliata, eu am vorbit generic. Prin proba m-am refeeit la semnificatia indicatorului.
Iar probele foto se depun in dublu exemplar, un rind se trimite intimatului, politia, de catre instanta. Oricum, chiar si o poza de-ar fi fost, pina la prima infatisare in sala de judecata, ar trebui ca politia sa conteste proba in intimpinare.
Am recomandat serviciile complete ale unui avocat, pentru ca e evident ca persoana care a deschis topicul nu cunoaste mai nimic despre procedura de a contesta PV de contraventie. Procesul se pierde doar din redactare.