avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie fiscala suma primita de la parinti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie fiscala suma primita de la parinti

Declaratie fiscala suma primita de la parinti
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:58, 8 Septembrie 2020
Buna seara! Va scriu in numele prietenului meu care are nevoie de ajutor. Este cetatean spaniol , cu permis de sedere in Romania si care in urma cu cateva luni, a primit o suma de la tatal lui, care este stabilit in Elvetia, in vederea achizionarii unui apartament . Intrebarea mea este: trebuie sa faca declaratie de venit in Romania? Mentionez faptul ca tatalui, in Elvetia i s-a eliberat de catre institutia bancara un act care atesta ca nu ar trebui sa plateasca nimic, insa mi stie "Cat cantareste" acest act doveditor in Romania.

Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania, pentru acest tip de venit din exemplul dumneavoastra, nu se plateste impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de anulare a permisului de sedere temporara pt cetatean non-ue jojogirl jojogirl Buna ziua , am urmatoarea situatie , sotul meu - cetatean kosovar , deci non-UE a obtinut prin prisma casatoriei cu mine un permis de sedere temporara in Ro pe ... (vezi toată discuția)
Sistemul persoanelor straine in elvetia ContSters69394 ContSters69394 buna ziua am fost legitimata si acuzata in elvetia de a ma afla ilegal pe teritoriul elvetian, pe motiv ca nu am viza, mi s a pus interdictie ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere danyela_alm danyela_alm Buna ziua! Ma numesc Daniela si sunt rezident in Spania Am un bebelus de 9 luni care este cetatean spaniol avand in vedere ca tatal este cetatean spaniol(noi ... (vezi toată discuția)