avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu major in continuare la studii a intentat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu major in continuare la studii a intentat proces tatalui ...

Copilul meu major in continuare la studii a intentat proces tatalui pentru diminuarea pensiei de intretinere, in octombrie 2019.
Abia in decembrie 2019 a fost pus pe rol iar de atunci se tot trage de timp, ajungand cu ultimul termen in 19 octombrie 2020.
Poate fi reclamat judecatorul pentru tergiversarea orocesului si lipsa de competenta in acest dosar, pentru ca senzatia este ca trage de termene cu intentia vadita de a-l favoriza pe parat, pana la terminarea studiilor...
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 10:40, 12 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul a formulat o cerere pentru majorarea pensiei nu pentru diminuare. Trebuie să solicite ca pensia să fie plătită începând cu data depunerii cererii de chemare în judecată, astfel că oricât ar trage de timp pârâtul, tot va fi obligat la plata pensiei.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ne spuneti si din ce motiv se amana dosarul. Tind sa cred ca mai repede cererea formulata este informa si tb complinite lipsurile decat ca ar avea judecatorul vreun interes in tergiversarea cauzei si asta pt ca pensia majorata se acorda - conform legii - de la data depunerii cererii. asa ca oricat s ar tergiversa si chiar daca ar finaliza studiile, copilul tot va avea de incasat retroactiv o pensie alimentara de la data de....pana la data de....
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna anul acesta s-au amânat dosare pt o grevă/protest al magistraților,apoi datorita pandemiei/stării de urgență.Zeci de mii de justitiabili sunt în situația dvs,stati liniștită nu va persecuta nimeni.Nici un magistrat nu isi riscă cariera pt a tergiversa dosarul.copilului dvs,O eventuală tergiversarea vine din cauza motivelor precizate anterior și a aglomerări instanțelor..
Am depus cererea la inceputul lunii octombrie 2019, a fost pusa pe rol in decembrie 2019, a intervenit greva si s-a amanat, a intervenit pandemia....
Intre timp copilul meu student trebuie sa manince, sa se imbrace, sa-si achizitioneze cursuri, doar din salariul meu.
Pentru ca o instanta de judecata nu considera importanta aceasta cauza, in schimb se judeca cu celeritate alte dosare care nu necesita o "astfel de urgenta"...
Am intocmit cererea cu ajutorul unui avocat...
Va asigur ca este bine formulata!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu ne spuneti si din ce motiv se amana dosarul. Tind sa cred ca mai repede cererea formulata este informa si tb complinite lipsurile decat ca ar avea judecatorul vreun interes in tergiversarea cauzei si asta pt ca pensia majorata se acorda - conform legii - de la data depunerii cererii. asa ca oricat s ar tergiversa si chiar daca ar finaliza studiile, copilul tot va avea de incasat retroactiv o pensie alimentara de la data de....pana la data de....

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Convert Convert Buna Ziua! Tocmai am avut primul termen pentru \"Pensie de intretinere\", in calitate de reclamant. Paratul, tatal meu, nu s-a prezentat la termen, insa a ... (vezi toată discuția)
Divort-cum se procedeaza? onutza26 onutza26 eu am semnat o cerere sau hotarare de divort prin care eram total de acord cu cele cerute de sotie.s-a dat un termen de impacare si ar trebui la 1 oct sa se ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoie de un sfat juridic. Am divortat, copilul a ramas in crestere si educare la mine. S-a stabilit o pensie de comun acord de 475 ... (vezi toată discuția)