avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ...

Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am vreun drept? Dacă nu ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:16, 9 Septembrie 2020
Până nu spune utilizatoarea dacă acea locuință a fost moștenită de la socri sau construită de ei (de soți), eu mă retrag din discuție. Discutăm despre lucruri diferite :)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
Emilika40, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent cum ar fi. Terenul este cu certitudine al sotului. Daca locuinta a fost construita anterior casatoriei, iar autorizatia de construire este pe numele sotului, la fel este bun propriu.
E bine ca va retrageti din discutie. Daca il iubesti cu adevarat pe celalalt, dormi linistit noaptea si fara acte. Sunt destui care au facut acte sotilor si la divort au ajuns sa planga.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:

Daca il iubesti cu adevarat pe celalalt, dormi linistit noaptea si fara acte.

Așa e, o grămadă de oameni îndrăgostiți au dormit liniștiți.
Până s-au trezit cu ani și bani pierduți, dar asta e altă poveste :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ca sunt importante si detaliile problemei, daca doamna le-ar da, poate ne-am exprima in cunostinta de cauză.
Cert e ca nu e pusa fsmeia pe capatuiala, Monica ni s-a rrezut ca vrea sa fie proprietara dupa 22 de ani de mariaj, ci imediat...
Femeia asta a muncit in casa aia 22 de ani..poate era la rosu cand s-au casatorit, poate...oho, si pot fi atatea motive pt care a aparut ideea acum peste ani.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gi-hane2
Era construit doar acoperișul și pereții unei camere, restul camerelor s-au construit ulterior ,anul asta am schimbat și ferestrele . Era făcută doar fundatia și o cameră atât. Nu este vorba de divorț, nu este vorba de neînțelegeri. Voiam să stiu cum pot obtine ce mi se cuvine, atât. Doamnei Raluca ii doresc doar bine ! Păcat ca o femeie gândește așa, nu stiu daca ar fi in situație ar gândi la fel.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pot trece sotia in actul de donatie ? gandacel64 gandacel64 Acum 25 de ani in urma , parintii mei au donat fratelui meu o suprafata de pamant si mie casa batraneasca si o suprafata de pamant mai mica decat cea a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei vioricaluchian vioricaluchian Poate puteti sa ma ajutati si pe mine ca nu stiu ce sa mai cred si sunt disperata. Sunt casatorita cu sotul meu de 33 de ani, avem 3 fete care sunt maritate. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am intabulat casa construita împreună cu ... SergiuGg SergiuGg Buna ziua! Recent am intabulat casa construita împreună cu sotia mea , atașând celor de la OCPI toate actele inclusiv certif.de căsătorie.... ... (vezi toată discuția)