avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... GDPR privind furnizarea de date cu caracter personal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

GDPR privind furnizarea de date cu caracter personal

Buna ziua..
Urmeaza sa inchei un protocol de colaborare cu o firma de transport in comun; firma imi cere un tabel cu datele personale ale elevilor (nume, prenume, cnp, adresa); eu doresc sa introduc GDPR in subsolul tabelului.
Ma puteti ajuta va rog sa-mi spuneti catre ce articol (articole) sa ma indrept pentru a fi in legalitate cu ce date voi furniza societatii respective?
Mentionez ca elevii sunt liceeni (cls. IX-XII). Va multumesc in prealabil!
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 09:53, 10 Septembrie 2020
Dumneavoastră sau societatea dumneavoastră ce calitate aveți? E absolut necesar un tabel nominal (și cu CNP și adresă!) cu elevii respectivi? Trebuie discutat și intrat în detalii pentru a vedea care este cea mai bună cale. Nu este suficient să "introduceți GDPR în subsol".

O zi bună,
Av. Filimon Cristina
Buna ziua Dna. Filimon..
Eu reprezint liceul si urmeaza sa incheiem un Protocol de colaborare cu firma de transport persoane (local). Obiectul protocolului reprezinta acordarea si distribuirea abonamentelor de calatorie elevilor beneficiari pe suport card electronic.
Noi ca si liceu (Colegiu) intocmim un centralizator cu elevii care doresc sa beneficieze de aceste abonamente (centralizator care contine: nume si prenume elev, cnp, adresa) si i-l vom inainta catre firma de transport pentru crearea cardurilor de transport.
Ne trebuie sa specificam GDPR sub tabel cum ca am dat aceste date firmei de transport fiind in totala legalitate.
Lucrurile nu sunt chiar atât de simple, în sensul că trebuie încheiat un protocol de colaborare între liceu și transportator și trebuie să vizeze inclusiv procedurile pe GDPR - cum se transmit datele, cine ia consimțământul pentru minori de la părinți, să le faceți informarea corespunzătoare etc. Din perspectiva mea, modalitatea aceea specificată de dumneavoastră - să treceți sub tabel că liceul a predat în totală legalitate datele copiilor - este insuficientă. Adică nu este de natură să vă apere în vreun fel. Plus, trebuie să vă asigurați și că transportatorul va trata corespunzător acele date.
Mai departe, este alegerea dumneavoastră cum vreți să desfășurați efectiv activitatea aceasta. Însă nu recomand să vă limitați la ceea ce ați precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

asociație de părinți MariT-2022 MariT-2022 Bună ziua! Am și eu o întrebare dacă puteți să mă ajutați. Cum trebuie sa procedez daca am înființat o asociație de părinți pentru a putea face un ... (vezi toată discuția)
Reducere de 50% pentru elevi care circula cu mijloc de transport in comun ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Dupa ce am vazut scandalul dintre elevi si primarul Constantei radu Mazare m-am gandit ca si in cazul meu si a inca 1000 de elevi al LTTV se ... (vezi toată discuția)
Un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru Leeleee Leeleee buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput \"viata de liceu\":(...doar k la liceu am unele probleme:-S.. Colegii se feresc de ... (vezi toată discuția)