avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

Buna ziua
As fi curios sa aflu cateva pareri privind urmatoarea situatie :
Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si primesc indemnizatia. Concomitent, castig sume destul de importante, cu regularitate, jucand diferite jocuri de noroc, pariuri, etc. pe internet. Incasez aceste castiguri intr-un cont bancar, deci ele sunt verificabile.
Este adevarat ca, din moment ce cf. OUG 148/2005 numai realizarea de venituri impozabile din activitati profesionale are drept consecinta suspendarea platii indemnizatiei, aceste castiguri nu ar putea avea acest efect suspensiv ? Impozitul datorat pentru aceste castiguri este de 16% si se plateste in anul urmator pe baza unei declaratii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 16:28, 22 Decembrie 2009
Din pacate ,din ce stiu eu , in perioade in care beneficiati de "indemnizatii" , oricare ar fi acestea , nu aveti voie sa aveti alte venituri !
Am caz de persoana pensionata pentru handicap locomotor ,fara drept de lucru.Persoana respectiva , asa a rezultat in urma unui control , nu avea voie sa obtina venituri in sistem MLM , decat daca renunta la pensie , desi activitatea pe care o presta presupunea doar niste telefoane ( convorbiri cu potentialii clienti )

Astept si eu pareri
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
As zice totusi ca e o situatie diferita, acea munca putand fi considerata activitate profesionala. Daca insa nu e asa, rezultatele controlului respectiv (consemnate intr-un proces verbal sau raport) trebuie atacate in instanta.
Este imposibil (si improbabil, chiar si in Romania) ca orice venit obtinut in aceasta perioada sa aiba ca efect pierderea dreptului la aceasta indemnizatie.
Nu pot sa cumpar un loz in plic ? Sau sa castig la loto ? Nu pot nici sa castig un proces (sau eventual sa pun in executare o hotarare judecatoreasca) daca obiectul este plata unei sume de bani sau alt drept patrimonial ? Nu pot sa primesc o mostenire ?
Ar fi important de stiut care sunt, limitativ, categoriile de venituri care au ca efect suspendarea platii indemnizatiei, in sensul OUG 148/2005. Per a contrario, orice alte venituri pot fi obtinute cumulativ cu indemnizatia. Pe mine ma intereseaza, momentan, castigurile obtinute din jocuri de noroc. Dar pot fi si alte tipuri de venituri, care pot interesa pe orice parinte aflat in aceasta situatie.
Rog pareri, eventual insotite de temeiul legal.
Multumesc.
Vedeti raspunsul in articolul prezentat mai jos:

contractdemunca.avocatnet.ro...

In perioada in care sunteti in concediu de ingrijire copil nu puteti avea nici un fel de venit profesional.
Acele venituri care nu sunt luate in calcul pentru CIC sunt permise sa le aveti in perioada in care primiti indemnizatia.
Aici ar intra venituri din dobanzi, chirii, burse, jocuri de noroc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierde indemnizatia pentru ccc daca are venituri din chirii? mia_livia mia_livia Buna ziua.Va prezint situatia unor prieteni si va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt casatoriti,au cumparat o locuinta si sunt amandoi proprietari.Sotia este in ... (vezi toată discuția)
Pensie militara cumulata cu indemnizatia cic? gelula gelula Buna seara, Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. ... (vezi toată discuția)
Pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil? marianal2011 marianal2011 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)