avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nu pot inchide o firma din cauza unei opozitii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nu pot inchide o firma din cauza unei opozitii formulate de ANAF

Buna ziua,

Am o firma (microintreprindere) care nu prea a avut activitate. In urma cu cateva luni am vrut sa o inchid. In timpul in care asteptam bilantul contabil m-am trezit cu control de la Antifrauda Anaf. Nu m-au gasit acasa si s-au suparat foarte tare, m-au sunat si le-am explicat ca firma nu are activitate si oricum e in proces de inchidere.
Ca urmare a acestei convesatii mi-au facut o opozitie la inchiderea firmei (probabil ca sa apuce sa isi faca controlul). Controlul s-a incheiat fara probleme cateva zile mai tarziu. Opozitia este insa in continuare (5 luni mai tarziu) deschisa si eu nu pot inchide firma. Cei doi inspectori se jura ca au trimis documentele pentru a o ridica, ONRC spune ca nu le-a primit iar eu nu stiu ce sa fac.
Ma puteti ajuta cu un sfat, ceva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 9 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu puteti decat sa asteptati sa treaca termenul respectiv, dar mai pistonati-i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilanț contabil Diana3432 Diana3432 As vrea sa închid srl-ul deschis in anul 2016. Problema este ca bilanțul contabil nu a fost depus in 2017, srl-ul nu mai are activitate din februarie 2017, ... (vezi toată discuția)
Bilant an elenabardas elenabardas O societate care si-a inchis activitatea temporar, inregistrand acest aspect la ORC si DGFP in anul 2009. Daca in luna noiembrie 2010 se lichideaza la ORC, mai ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata diana2482 diana2482 Sotul are o firma pe care in 2010 a suspendat-o. C ontabila a spus ca numai trebuie depuse bilaturi nici alea la 0,a spus ca ANAF o va inchide din oficiu,dar ... (vezi toată discuția)