avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna! Sunt cu el de 4 ani si avem un copil de 10 luni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna! Sunt cu el de 4 ani si avem un copil de 10 luni impreuna. ...

Buna! Sunt cu el de 4 ani si avem un copil de 10 luni impreuna. Nu suntem casatoriti. Insa de un timp incoace parintii lui se comporta foarte urat. In familia asta exista foarte multa violenta atat verbala cat si fizica. El nu poate face nimic fiindca este jignit si batut daca comenteaza. De plecat nu poate pleca fiindca casa lui este aici in aceasta curte, iar el nu vrea sa isi paraseasca familia. Eu nu pot trai aici, fiindca sunt batjocorita si injurata atat eu cat si copilul. S-au spus multe jigniri la adresa copilului meu cand era mic de 3 luni si nu mi se pare normal sa se jigneasca un copil. Nu sunt de acord cu asa ceva si nu pot permite ca copilul meu sa creasca intr-un asa loc. Vreau sa fug de aici fiindca de bunavoie nu pot pleca fiindca nu imi vor da copilul. Oare am sanse ca copilul sa ramana cu mine fiindca ei au o situatie mai buna. Trebuie sa precizez ca am casa unde sa stau, iar loc de munca imi gasesc. Mama mea ma va ajuta cu cresterea copilului pana ma stabilesc financiar
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:47, 9 Septembrie 2020
Puteti pleca cand doriti nu va pot retine pentru ca se numeste Sechestru si se pedepseste penal.
Dar nu plecati fara copil, chiar solicitati ajutorul politiei si DGASPC daca incearca sa va impiedice sa plecati sau va hartuiesc...

Sunt mari sanse ca acesta, copilul, sa ramana* la dvs. datorita varstei si faptului ca aveti un loc decent unde locui si ajutorul mamei dvs.
Solicitati ajutorul unui avocat daca tatal face demersuri in instanta pentru a va "lua" copilul.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Plecați liniștită dacă ați luat această decizie, insă neapărat luați minorul și solicitați stabilirea domiciliului acestuia la dvs, pensie de întreținere, etc; n-ar strica și să solicitaț sttabilirea vremelnică a dominiciliul la dvs, până se probunță instanța pe fond!
Totuși, din ce ați scris reiese că vă înțelegeți cu concubinul, poate îl convingeți să vă mutați!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cu o persoana dar nu suntem căsătoriți de 3 ani și avem ... Selena1979 Selena1979 Sunt cu o persoana dar nu suntem căsătoriți de 3 ani și avem un copil de 11 luni. Stam împreună cu părinții lui și frații lui dar de un timp încoace ... (vezi toată discuția)
Jignirile sefului m-au facut sa plec - am nevoie de un sfat! lo lo Sunt in situatia neplacuta de a pleca de la un loc de munca la care am muncit 12ore/zi, de multe ori si sambata si duminica,fara plata orelor suplimentare, de ... (vezi toată discuția)
Custodia si schimbarea numelui copilului cu numele meu Hermyna Hermyna Sunt intr-o situatie foarte nasoala.. M-am despartit de tatal copilului meu de un an si 3 luni iar acesta nu s-a mai interesat de copil decat o singura data in ... (vezi toată discuția)