avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu pentru zile de concediu neefectuat, în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu pentru zile de concediu neefectuat, în caz de concediere

Bună ziua,

În luna iulie 2020, am fost dat afară de compania unde lucram, activitatea fiind ei fiind grav afectată de pandemie. Am stat și în preaviz, ultima zi de muncă fiind 10 august.

Pe anul 2020, aveam dreptul la 26 de zile de concediu de odihnă, din care la momentul încheierii CIM efectuasem doar 8.

Utilizând o formulă de calcul găsită pe acest forum, am făcut o simulare cu suma pe care a trebui sa o primesc:

salariu brut (pe ultimele 3 luni) = 4992 lei (3487 lei salariu propriu-zis + 1505 lei sporuri cu caracter permanent)
zile CO = 26 zile lucratoare
salariu brut/zi CO = 4992/26 = 192 lei/zi brut CO
26 zile / 12 luni = 2,16 zile CO/luna

7 luni x 2,16 zile/luna = 15,12 zile CO - 8 zile CO efectuat = 7,12 zile CO neefectuate
(daca sunt mai putin de 12 luni se pune nr intreg de luni, in acest caz am pus 7 zile, iulie fiind ultima lună in care am lucrat integral)

7,12 zile x 192 lei / zi = 1367,04 lei brut

Retineri:
Contributie pensii - 342 lei
Contributie sanatate - 137 lei
Impozit - 38 lei
Total - 517

1367.04 - 517 = 850.04 lei net

Cu toate acestea, angajatorul mi-a virat doar 239 de lei. Îmi puteți spune dacă am greșit eu calculele, iar formula de mai sus este aplicată incorect?

Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
R0b3rt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rotaru95 , utilizator 16:11, 15 Ianuarie 2022
Formula de calcul este corecta ...
Bună ziua, mă poate ajuta cineva și pe mine cum să calculez ce bani trebuie sa iau pe zilele de concediu neefectuate ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
Rotaru95, utilizator
Rotaru95 a scris:

Bună ziua, mă poate ajuta cineva și pe mine cum să calculez ce bani trebuie sa iau pe zilele de concediu neefectuate ?

Ați incetat c.i.m.?

Dacă da, când și care sunt salariile brute din cele 3 luni anterioare datei de încetare a c.i.m. si câte zile aveti neefectuate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua, lucrez din data de 20.05.2021 și doresc să îmi dau demisia în lunile ce urmează.
Brut pe anul trecut a fost 2300, și net 1398 lei

Cornel Vasile a scris:

Rotaru95 a scris:

Ați incetat c.i.m.?

Dacă da, când și care sunt salariile brute din cele 3 luni anterioare datei de încetare a c.i.m. si câte zile aveti neefectuate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ajuta și pe mine cineva va rog cu calculul indemnizației ... Lara34 Lara34 Ma ajuta și pe mine cineva va rog cu calculul indemnizației de concediu de odihna? La 1 salariu brut de 3145 lei ,net 1900 lei ,pentru 9.25 zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Buna seara de curând eu mi-am dat demisia am fost in concediu ... Doraxxl Doraxxl Buna seara de curând eu mi-am dat demisia am fost in concediu medical până în 30 septembrie și toată luna octombrie în concediu de odihna ,as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)