avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, 1. Care este metoda de calcul pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, 1. Care este metoda de calcul pentru indemnizatie ...

Buna ziua,

1. Care este metoda de calcul pentru indemnizatie la bebe 2 care se va naste in timpul concediului de maternitate al bebe 1?
2. Pana cand voi primi indemnizatie la bebe 1?
2. Mai poate tatal beneficia de cele 15 zile( dupa cursul de puericultura)de concediu ca la bebe 1?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 10 Septembrie 2020
1. Nu exista metoda de calcul .... Potrivit OUG 111/2020, deoarece nasterea celui de-al doilea copil are loc într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

2. Pentru CCC1 indemnizatia se va primi:
- pana la implinirea varstei de 1 an si 11 luni, daca tatal copilul indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de asa ceva:
- pana la implinirea varstei de 2 ani, daca tatal copilul nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de asa ceva:

3. Nu poate beneficia de concediul paternal de 15 zile lucratoare, decat de cel de 5 zile lucratoare daca la primul s-a folosit de cursul de puericultura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu puericultura ValentinaNastase ValentinaNastase Buna ziua, Daca tatal opteaza pentru stimulentul insertie fara a intra in CCC((Eu nu beneficiez de concediul de maternitate, nefiind angajata), mai poate ... (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului dyanab1987 dyanab1987 Buna ziua.Sunt insarcinata si nu lucrez.daca sotul nu vrea sa intre in concediu de paternitate,are ceva beneficii dupa nasterea copilului? (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)