avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt recent intors in tara, din Germania si doresc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt recent intors in tara, din Germania si doresc somaj

Buna ziua

Sunt recent intors in tara, din Germania. Azi am mers la Agentia pentru fortele de munca si am cerut un ajutor de somaj pana cand imi voi gasi de lucru aici. In Germania am lucrat 3 ani fara intrerupere si am plecat din firma unde lucram cu acordul ambelor parti. La agentia de aici din Romania mi s-a spus ca daca vreau sa primesc somaj, trebuie sa-mi gasesc ceva de lucru pe o perioada determinata, altfel nu pot primi acest ajutor de somaj. Din Germania am Formularul U1 completat de Agentia fortelor de munca din zona unde am lucrat, Am nevoie de putin ajutor.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 13 Septembrie 2020
Ajutor in ce privinta?
Am specificat. Ajutor de somaj.
1. Intr-adevar, pentru ajutor de somaj va trebui sa va gasiti de munca ...

2. Intrebati la AJOFM care sunt conditiile pentru a primi prima de instalare mentionata de Legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Somaj: 10 luni lucrate in tara si 5 in strainatate oitaalina oitaalina Buna ziua,as dori sa va intreb daca pot face ceva in situatia in care in ultimi 2 ani am lucrat 10 luni in romania iar 5 luni in Anglia cu contract in ... (vezi toată discuția)
Somaj, asigurari sociale si indemnizatie de crestera a copilului gabriela1908 gabriela1908 Buna ziua, Am lucrat in Regatul Unit cu contract pe perioada determinata 6-7luni/an in ultimii 7ani.in luna octombrie 2015 am terminat contractul si am ... (vezi toată discuția)