avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o problema in urma cu cateva momente un asa zis ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o problema in urma cu cateva momente un asa zis ziarist intitulat ...

Am o problema in urma cu cateva momente un asa zis ziarist intitulat a început să îmi publice numele în niște materiale onlain pe facebook care nu au nici o treaba cu realitatea si ceea ce scrie in acele materiale ! Ce as avea de facut ? Plângere la poliție? Deschidere proces împotriva acestui jurnalist ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:04, 13 Septembrie 2020
Calomnia nu mai este sancționată în codul penal asa ca politia nu are atribuții.Se poate solicita printr-un proces civil sa înceteze publicarea,sa înlăture materialele respective sa achite daune morale etc.
Daca exista calomnie puteti deschide proces civil.
Daca este jurnalist, are dreptul sa publice anumite materiale care aduc atingere intimitatii persoanelor, daca acest lucru serveste interesul public. Dar, atentie, nu orice blogger este jurnalist.

Si inca un lucru: daca ceea ce a scris este adevarat, nu poate fi calomnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrierea pe un blog a vietii traite in cuplu timp de 12 ani, poate atrage actiune in instanta din partea persoanei care se simte lezata ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL As vrea sa imi scriu povestea vietii mele traite alaturi de cineva timp de 12 ani, bazata 100 % pe realitate si intreb daca femeia cu care am trait poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Calomnie CatalinRelu CatalinRelu Mi-au fost aduse injurii in mod repetat, in public. Politistul chemat, a intocmit un proces verbal, apoi a sanctionat persoana cu o contraventie minima. In ... (vezi toată discuția)
Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu ... looking4Lawer looking4Lawer Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu mine ,pe care le-a furat de pe site ul de chat unde lucram, nu din free,din zona de privat(erau ... (vezi toată discuția)