avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

Mi-au fost aduse injurii in mod repetat, in public. Politistul chemat, a intocmit un proces verbal, apoi a sanctionat persoana cu o contraventie minima. In acest caz pot sa chem in instanta si sa cer daune morale? Intr-un proces civil sau in unul penal? Ce pasi trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: CatalinRelu , utilizator 20:18, 8 Noiembrie 2019
Calomnia și insulta nu mai sunt de ani buni fapte penale.
Îl puteți da în judecata doar în civil, dar trebuie să aveți probe.
Am martori care au declarat politiei cele intamplate. Este suficient? Pot cere daune morale?
Cu martori, și alte probe AUDIO, și VIDEO, puteți deschide proces civil, prin care să cereți daune morale și/sau materiale.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii, calomnie ana122 ana122 Buna ziua,ce pot face dupa ce am facut o reclamatie la politie pt injurii si calomnie impotriva unei persoane?Daca o dau in judecata ,ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta Asterixx Asterixx Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema.Astazi in cadrul unei sedinte de departament am fost insultata si calomniata de un coleg, de fata cu mai multi ... (vezi toată discuția)
Incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare si acuzatii mincinoase m_e_l m_e_l buna seara...as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a incepe un proces pe persoana fizica pentru defaimare...Situatia sta in felul urmator : sotia ... (vezi toată discuția)