avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare pe post cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare pe post cu studii superioare

Ma confrunt cu problema incadrarii pe post inca de la obtinerea licentei in asistenta medicala in anul 2007. Lucrez intr-o companie nationala cu capital integral de stat. Sefa compartimentului de resurse umane mi-a spus ca organigrama nu prevede post de asistent cu studii superioare, situatie care nu se va modifica decat la reorganizarea institutiei. Ce as putea face in situatia de fata?
Daca postul este de muncitor necalificat si dumneavoastra aveti studii superioare sau chiar doctorat , puteti sa va dati demisia daca nu doriti sa lucrati ca si muncitor necalificat .

Angajatorul nu poate sa va treaca pe un post care presupune studii superioare daca in organigrama si in fisa postului se precizeaza ca postul este pentru persoane cu studii medii .
~ Conținut șters la cerere ~
Avind statut de bugetar( din spusele dvs), dar nu de functionar public, legea 188/1999(r2) nu va este aplicabila!
Totul depinde de cum este prins in schema postul dvs( studii medii cel mai probabil!!!).SFATUL romania inedit the best!
Nu vi se aplic prevederile Legii functionarilor publici.
Puteti sa faceti o sesizare institutiei.In instanta aveti sanse doar daca, postul cu studii superioare figureaza in organigrama
Problema incadrarii mele pe post cu studii superioare inca nu s-a rezolvat, desi am absolvit deja 3 facultati si voi finaliza un master cu durata de 4 ani la o universitate din Mexic. Intr-adevar, in conditiile in care compania nu prevede post cu studii superioare in organigrama (si nici nu-si doreste!), legea care prevede transformarea postului devine inutila!...
Am inteles perfect ca atat timp cat voi ramane in aceasta companie, in care ma avantajeaza salariul, situatia nu se va schimba, insa motivatia financiara nu ma poate satisface o vesnicie...
Acum s-a ivit oportunitatea de a da concurs de titularizare pentru a preda discipline de asistenta medicala elevilor de la Scoala Postliceala Sanitara dar aceasta perspectiva ma intereseaza doar in masura in care as fi incadrata pe post cu studii superioare (am licenta si in asistenta medicala). Cei din cadrul scolii au fost surprinsi si nu au stiut ce sa imi spuna in aceasta privinta. Pe de alta parte, in COR am gasit numai profesia de maistru instructor cu studii medii sau postliceale, desi profesia de asistent medical cu studii superioare exista de ceva vreme...
In trebarea mea este: care ar fi forma sub care as putea fi incadrata pe post cu studii superioare pentru a preda la o scoala de profil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea personalului contractual din administratia publica dupa finalizarea studiilor superioare Gheorghe Giura Gheorghe Giura In prezent sunt incadrat ca referent I la o primarie din mediul rural compartimentul contabilitate studii medii. In iulie voi absolvi Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Drepturi profesor titular cu definitivat mmmamd mmmamd Buna seara! As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, la urmatoarele intrebari: - daca sunt incadrata ca asistent medical cu norma intreaga intr-un spital ... (vezi toată discuția)
Angajarea conform studiilor irumes irumes Am nevoie de ajutor: Lucrez in cadrul unei societati de stat, posturile pe care sunt angajati salariatii in cadrul societatii au ca cerinta o anumita ... (vezi toată discuția)