avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 3 ani, avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 3 ani, avem împreună ...

Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 3ani,avem împreună un copil.Eu mai am un copil din prima căsătorie.Soțul meu a achiziționat un teren doar pe numele său,ajutat de părinții mei cu promisiunea verbala ca atunci când fiul meu din cealaltă căsătoriei va împlini vârsta de 18 sa primească jumătate din teren,că celuimic iar reveni de drept.Noi avem încheiata o convenție matrimonială.O întrebare mă frământă de ceva timp,speriata fiind de accidentele rutiere,daca eu și soțul meu cât și fiul avut împreună cu soțul actual decedam, cum fac ca terenul achiziționat în timpul căsătoriei sa.i revină lui/fiului meu avut înainte căsătoriei? Soțul mai are și o casă în care locuim care este primită moștenire de la părinții săi ,la aceasta știu că nu ar avea dreptul fiul meu din alta căsătoriei și că i.ar reveni fratelui sotului meu ,in cazul nefericit in care toți decedam . Mulțumesc aștept cu interes răspuns
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
FloriMoise, utilizator
Cel mai recent răspuns: FloriMoise , utilizator 20:00, 13 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pacat ca ati facut niste greseli aiurea , intai ati cumparat ca sa intrebati apoi ce faceti.. ati facut conventie matrimoniala de saparare de bunuri, si terenul e al lui propriu?
Super...ce cauta teren pe numele lui daca ba ii sunt de la parintii dvs? Ma rog, piate situatia atunci, aza a impus..
Ce poate face acum e sa ii doneze jumatate de teren daca vrea , copilului dvs, dvs il asistati/ reprezentati...iar pt casa sa faca testament pt ca fratele nu e mostenitor rezervatar.
Oricum, ar fi bine sa discutati cu un avocat ca sa faceti macar acum lucrurile corect, in functie de ce vrea fiecare.
Dar de ce trebuie să vă gândiți la moarte? Ca muriti dvs, ca muriti toti?
Aveti o viziune cam macabră.
Promisiunile verbale nu inseamna nimic.
Soțul dvs ii poate dona acum jumătate din teren fiului dvs.
Oricum, fiul nu va avea capacitate juridica decât la 18 ani si pana atunci nu va putea face nimic.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

gi-jane2 a scris:

Pacat ca ati facut niste greseli aiurea , intai ati cumparat ca sa intrebati apoi ce faceti.. ati facut conventie matrimoniala de saparare de bunuri, si terenul e al lui propriu?
Super...ce cauta teren pe numele lui daca ba ii sunt de la parintii dvs? Ma rog, piate situatia atunci, aza a impus..
Ce poate face acum e sa ii doneze jumatate de teren daca vrea , copilului dvs, dvs il asistati/ reprezentati...iar pt casa sa faca testament pt ca fratele nu e mostenitor rezervatar.
Oricum, ar fi bine sa discutati cu un avocat ca sa faceti macar acum lucrurile corect, in functie de ce vrea fiecare.

Mulțumesc frumos pentru răspuns,da,nu știu ce m.a lovit de am asemenea scenarii.

raluk0207 a scris:

Dar de ce trebuie să vă gândiți la moarte? Ca muriti dvs, ca muriti toti?
Aveti o viziune cam macabră.
Promisiunile verbale nu inseamna nimic.
Soțul dvs ii poate dona acum jumătate din teren fiului dvs.
Oricum, fiul nu va avea capacitate juridica decât la 18 ani si pana atunci nu va putea face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la mostenire? Almitza Almitza Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie alana27 alana27 Inainte de casatorie viitorul meu sot de origine irlandeza cumpara o proprietate cu banii mei in numele lui cu acordul meu verbal,mai alte proprietati ale mele ... (vezi toată discuția)