avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare antecontract pentru vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare antecontract pentru vanzare proprietate

As dori sa ma ajutat in urmatoarea problema.
Am pus in vanzare un ap de 2 camere, pentru care am semnat si antecontract.

Intre timp, m-am razgandit, si nu mai doresc sa vand aceasta proprietate. In ante contract este specificat ca in cazul in care ma razgandesc, voi plati dublul avansului.

Desi recunosc dreptul cumparatorului de a si recupera avansul, as dori sa stiu cum se poate proceda concret, sa nu platesc dublul avansului.

Specific ca nu doresc sa vand aceasta proprietate altcuiva, pur si simplu doresc sa o pastrez, sa nu o mai vand cativa ani, si nici nu am banii necesari sa platesc dublul avansului.

Care sunt solutiile legale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 14 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista solutii legale, decât cele prevăzute în antecontract.
Dvs v-ati răzgândit din voință proprie. Nu a intervenit vreun caz de forță majoră, ca să fiți exonerat de plată.
Discutati cu promitentul cumparator. Poate va "gratiaza " si scăpați doar cu plata avansului.
Dar trebuie să fiți pregătit mental si pentru restituirea dublului avansului și pentru situația în care promitentul cumparator se adresează instanței, ca să pronunțe o hotărâre ce tine loc de contract de vânzare.
nu exista alta cale, ori ii vindeti casa, ori ii dati dublul avansului, ca asa v-ati inteles. V-ati razgandit, asta e, dar asumati-va intelegerea.
Cu cumparatorul ati vorbit? I-ati spus ca nu mai vreti sa vindeti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans pentru achizitionare teren george_adc george_adc Buna ziua :) As dori sa stiu ce se poate face: am o intelegere verbala cu proprietarul unui teren agricol pentru care am platit un avans de 500 ron pentru ... (vezi toată discuția)