As dori sa ma ajutat in urmatoarea problema.
Am pus in vanzare un ap de 2 camere, pentru care am semnat si antecontract.
Intre timp, m-am razgandit, si nu mai doresc sa vand aceasta proprietate. In ante contract este specificat ca in cazul in care ma razgandesc, voi plati dublul avansului.
Desi recunosc dreptul cumparatorului de a si recupera avansul, as dori sa stiu cum se poate proceda concret, sa nu platesc dublul avansului.
Specific ca nu doresc sa vand aceasta proprietate altcuiva, pur si simplu doresc sa o pastrez, sa nu o mai vand cativa ani, si nici nu am banii necesari sa platesc dublul avansului.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista solutii legale, decât cele prevăzute în antecontract.
Dvs v-ati răzgândit din voință proprie. Nu a intervenit vreun caz de forță majoră, ca să fiți exonerat de plată.
Discutati cu promitentul cumparator. Poate va "gratiaza " si scăpați doar cu plata avansului.
Dar trebuie să fiți pregătit mental si pentru restituirea dublului avansului și pentru situația în care promitentul cumparator se adresează instanței, ca să pronunțe o hotărâre ce tine loc de contract de vânzare.
nu exista alta cale, ori ii vindeti casa, ori ii dati dublul avansului, ca asa v-ati inteles. V-ati razgandit, asta e, dar asumati-va intelegerea.
Cu cumparatorul ati vorbit? I-ati spus ca nu mai vreti sa vindeti ?