avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani de la stat pentru angajarea anumitor someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani de la stat pentru angajarea anumitor someri

Buna ziua ,
Referitor la angajarea tinerilor / persoanelor de peste 50 de ani aflati/e in somaj , ajutorul de la stat se acorda si in cazul unui fost angajat al acelei unitati?
In urma cu doua ani un angajat de-al nostru si-a depus demisia urmand sa plece cu un contract de munca in strainatate.
Il pot reangaja in prezent (aflandu-se in somaj) si totodata beneficia de ajutorul de la stat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george caffee , utilizator 14:04, 14 Septembrie 2020
1. Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

2. Nu beneficiază de facilitățile prevăzute mai sus , angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria de mai sus.

3. In speta, pentru ca sa-l angajati cu subventie trebuie sa treaca o perioada mai mare de 2 ani de la data incetarii vechiului c.i.m.
Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subvenții șomeri Maria63sorin Maria63sorin Am 55 de ani și doresc angajare in condițiile acestei hotărâri privind subvențiile acordate șomerilor vârstnici.Cum pot abține așa ceva ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez in lg 76 ajofm ... LacraT LacraT Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez in lg 76 AJOFM pentru subventie angajator. Cazul concret : Angajat din somaj cu varsta peste 45 ani ,studii ... (vezi toată discuția)
Prevedere oug 60 Bogdan 71 Bogdan 71 Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza ... (vezi toată discuția)