avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... programul prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

programul prima casa

Am si eu o nelamurire in ceea ce privesc conditiile pt a putea accesa programul prima casa. In OUG 60/2009 e mentionata, ca si conditie, ca nu trebuie sa detii sau sa fi detinut in proprietate nicio locuinta. As vrea sa stiu daca detinerea in proprietate a unei case la tara (in urma succesiunii dupa moartea bunicului, bunica a facut act de vanzare-cumparare pt cei 2 nepoti) reprezinta ca aceasta conditie nu e respectata.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 12:13, 21 Decembrie 2009
•Persoanele fizice care nu deţin o locuinţă, individual sau împreună cu soţii lor sau cu alte persoane, [b]indiferent de modul în care a fost dobândită această proprietate,

Nu ati precizat-cine doreste sa achizitioneze prin acest program?
In cazul in care nepotii doresc acest lucru,conditia prezentata mai sus,nu este respectata,deoarece incheindu-se acel contract de vanzare-cumpare intre bunica si nepoti,acestia din urma au devenit proprietari ai unei locuinte.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la prima casa michaella84 michaella84 Buna ziua, Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul \"Prima Casa\" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa peppersting peppersting Salutare tuturor. Am si eu o intrebare vis-a-vis de conditiile de eligibilitate pentru programul Prima Casa. Eu detin in proprietate 50% din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate prima casa libelula222000 libelula222000 Buna ziua, As dori sa supun atentiei urmatoarea nelamurire a mea. Incepand cu luna Octobrie 2009 am inteles ca s-au adus modificari legii \" Prima Casa\" in ... (vezi toată discuția)