Buna ziua!
Vă rog frumos, dacă se poate, am și eu câteva nelămuriri.
Sunt persoană cu handicap grad I (grav) cu certificat de handicap permanent.
În 2017 am vândut locuința pe care o aveam cu intenția de a ne cumpara una noua, dar între timp au intervenit niște obstacole și a fost nevoie să decalăm cu câțiva ani achiziționarea altei locuințe. Prin aceasta situație eu am rămas cu adresa de buletin a locuinței vândute, insa CI este cu valabilitate până în anul 2023!
Întrebare 1 : Mi se pot sista veniturile legale, având in vedere că în buletin am încă adresa veche, deși buletinul este în termen de valabilitate? Stau cu teamă aproape constant din această pricină mai ales că nu am găsit pe nimeni de încredere să mă ia in spațiu.
Întrebare 2 : Dacă nu reușesc până la expirarea buletinului (2023) să îmi achiziționez o noua locuință, cum ar fi necesar sa procedez cu buletinul? Ce ar trebui să fac să nu îmi fie afectate veniturile vreodată? Luând in calcul faptul că luarea in spațiu de către cineva este anevoioasă, necesitând la un moment dat când reușesc să îmi cumpăr din nou locuința proprie, să fac iar modificări de adresă, plus am nevoie de o persoana de încredere, confident.
Întrebare 3:
Fiind persoana cu handicap grav, am dreptul să îmi fac PFA? Îmi vor fi afectate drepturile bănesti dacă as dori sa îmi înființez un PFA?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
drepturile nu va sunt afectate de adresa din buletin, buletinul dvs e valabil pana la expirare. cand va expira, daca nu va avea cine sa va ia in spatiu, veti avea ci provizorie, care nu va afecteaza in vreun fel.
va puteti face si pfa, sunteti scutit si pe impozitul pe venit.