avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Impreuna cu sotul ...

Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Impreuna cu sotul meu am achizitionat in anul 2016 un imobil, prin credit bancar. Valoarea imobilului a fost 52 000 eur, din care 10 000 au fost fonduri proprii si 42 000 valoarea creditului. In 2018, am plecat din Romania si ne-am stabilit in alta tara, unde si intentionam sa ramanem pe viitor. Plecarea fiind din scurt, nu am reusit sa gasim un cumparator si am fost de acord sa dam imobilul in "chirie", adica o familie locuieste acolo si plateste rata. Acum ei ar dori sa cumpere dar nu sunt eligibili pe hartie pentru preluarea creditului iar aici intervine si intrebarea mea. Am discutat cu un notar si mi-a spus ca o varianta la problema noastra e vanzarea cu rezerva dreptului de proprietate adica ei sa ne dea acum avansul pe care noi la randul nostru l-am platit la achizitionare si restul contravalorii in rate egale cu rata lunara la banca. In cazul acesta noi am ramane proprietari pana la achitarii ultimei rate, corect? Exista vreo metoda ca ei sa devina la semnarea contractului proprietari? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:12, 15 Septembrie 2020
Nici la altă banca nu sunt eligibili?

folositi butonul raspunde
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
nu, au incercat peste tot
nici nu ar fi corect ca ei sa fie proprietari de la data semnarii, deocamdata dvs sunteti obligata catre banca.. v-ar placea sa nu mai poata plati, ei sa ramana cu casa si dvs cu datoria, cu toate penalitatile si dobanzile aferente? iar pe cealalta parte, ei sa va dea avansul si sa plateasca ratele si sa fie degeaba?
ei nu pot prelua creditul prin contract, nici daca ar vrea.
solutii trebuie sa existe, mergeti impreuna la un avocat, ma rog. nu fizic, ca sunteti plecati, merg ei si va vedeti online.
fiecare parte trebuie sa fie protejata, va dati seama, ca in atatia ani, se intampla multe.. imposibilitate de plata, moartea unuia.. etc.

gi-jane2, moderator
@gi-janez - am fololsit acel buton, dar ce să vă fac dacă de pe telefon se configurează altfel?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
butonul de "raspunde" e pe ecranul telefonului in partea de jos pe aceeasi bara cu "urmareste" si "distribuie", una rosie, acolo, pe "raspunde" apasati pt a raspunde, nu pe "citeaza" din dreptul mesajului , multumesc.
stiu ca de pe telefon e mai dificil.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de concesiune poate fi executat silit? unsufletzel unsufletzel Buna ziua, Am facut un contract de concesiune pe 30 de ani copilului meu pentru imobilul in care stam. Banca ma executa silit pentru o suma 15000 ron pe ... (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ... Anghe Anghe Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din ... (vezi toată discuția)