avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
Sporul de vechime se acorda sau nu atunci cand esti in concediu de odihna intr-o firma privata?

Multumesc anticipat
O zi buna in continuare!
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
Lungoci Anca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 15 Septembrie 2020
1. Sporul de vechime se acorda numai daca este mentionat in c.i.m., in c.c.m aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

2. Perioada de CO se ia in calcul la vechimea in munca... astfel, consider ca se poate acorda un astfel de spor.
In CCM avem 2 articole care se refera la acest aspect :
1. "Modul de calcul pentru stabilirea indemnizatiei cuvenite salariatilor pentru concediul de ohihna este: indemnizatia va fi egala cu media zilnica a drepturilor salariale (salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent) din ultimele 3 luni anterioare celei in care se efectueaza concediul, multiplicata cu nr de zile de concediu".
2. "Salariatii beneficiaza de urmatoarele sporuri salariale cu caracter general:
-spor vechime
-spor confidentialitate etc"....
Prin caracter general eu inteleg ca aceste sporuri trebuie aplicate mereu fie ca sunt in concediu de odihna fie ca lucrez 8 ore pe zi.
Ce parere aveti, putem beneficia de aceste sporuri si atunci cand suntem in concediul de odihna? de exemplu la noi se calculeaza astfel: daca o luna are 21 de zile lucratoare iar eu in luna respectiva am avut concediu de odihna 5 zile, sporurile mele pe luna respectiva vor fi calculate la 16 zile ( efectiv cat am lucrat).

Multumesc anticipat
O zi buna in continuare
Ce ati postat dvs cu ce doriti sa aflati nu au legatura ..... In CCM trebui sa se regaseasca si modlaitatea de calcul a sporului de vechime.

Reiterez : Perioada de CO se ia in calcul la vechimea in munca... astfel, consider ca se poate acorda un astfel de spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Sporuri permanente ce intra in calculul indemnizatiei pt. concediul de odihna argos1 argos1 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele sporuri sunt permanente si se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei concediului de odihna? - sporul de ... (vezi toată discuția)