avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract vanzare cumparare

buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru speta de mai jos

In iunie 2009 am intocmit un ante-contract de vanzare-cumparare cu dezvoltator pentru un imobil, si am dat avans 20% din valoarea totala, restul fiind esalonat in rate lunare egale dupa semnarea C-V.
In noiembrie la semnarea C-V, dezvoltatorul a venit cu un contract standard si cu niste clauze aberante care nu au fost prezente in antecontract si nici nu am fost instiintat in prealabil de continutul contractului si nici de faptul ca nu poate fi modificat (nu vrea sub nici-o forma).
In aceste aceste conditii pot declara nul antecontractul si sa cer returnarea avansului.

Am uitat sa mentionez ca, acest contract de V-C nu a fost semnat inca urmand sa fie in ianuarie 2010.
as vrea sa fie respectate conditiile din ante-contract si nu cele pe care le impune V-C
exista vre-o posibilitate sa oblig vanzatorul sa respecte conditiile initiale?
Multumesc frumos pentru ajutor

Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
dragos18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:25, 21 Decembrie 2009
Daca ati semnat contractul de vindere in forma autentica, celelate intelegeri anterioare devin nule, deci si antecontractul devine nul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui notar sacredfaith666 sacredfaith666 Va salut, as putea oare sa depun plangere impotriva notarului care a autentificat un ante-contract de V-C? Situatia este urmatoarea: Am semnat ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)