avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Va rog raspuns la urmatoarea speta: Cex ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Va rog raspuns la urmatoarea speta: Cex asociatie ...

Buna ziua.
Va rog raspuns la urmatoarea speta: Cex asociatie a efectuat din martie 2016 pana in martie 2020 verificari, actualizari indexuri apometre individuale ale proprietarilor de apartamente. Un proprietar a declarat sub semnatura, de fiecare data, cam la sase luni faceam aceste citiri, a declatb un singur apometru, acela din baie explicand ca intregul consum de apa din apartament era pri contorul din baie.
In iulie 2020 la inlocuirea apometrelor cu cele cu transmitere radio, instalatorulm ISTA a descoperit si apometrul din bucatarie cu index 17mc, l-a inlocuit si a consemnat in PV acest lucru cu,, intrare 2 inainte de contor". La intocmirea listelor, evident ca i-am trecut la plata si cei 17mc de pe contorul din bucatarie insa acesta l-a contestat, cerand asociatiei sa verifice fluturasul sau cu citirea de apa din 2010 ca stia el ca atuni l-a anuntat. Eu ca presedinta impreuna cu cenzorul am facut si aceasta verificare, am costatat ca nu era declat in perioada ian-mai 2020, aparea in iunie 2020 contor bucatarie cu index 17, dupa care iulie dec 2010 iar nu mai era declarat.
Asadar proprietarul contesta plata acum a celor 17mc, in baza acelui fluturas din iunie 2010 chiar daca sub semnatura nu l-a declarat in ultimii trei ani.
Intrebarea: juridic proprietarul este indreptatit si asociatia sa nu-i factureze acei 17 mc sau asociatia se poate prevala de PV din ultimii trei ani si sa-i factureze cei 17mc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:46, 15 Septembrie 2020
am trecut gresit, corect este ianuarie-mai 2010, iunie 2010 si apoi iulie 2010
Legal nu se poate solicita refacere evidente din 2010,a decazut termenul general de prescripte de 3 ani in care se pot realiza acte si actiuni cu scopul recuperarii eventualelor debite in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect - pasi de urmat ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, Am citit luna aceasta consumul de apa si am constatat faptul ca cel din baie de apa calda s-a defectat. A ramas exact la cifra de luna trecuta, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. ce măsuri legale se pot lua, ținând cont că în apartament locuiește un chiriaș? anechitei anechitei Buna ziua.In data de 20 06 2017 veneam cu intrebarea referitoare la despagubiri provocate prin inundare de catre vecinul de la etajul superor.Atunci am ... (vezi toată discuția)