avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen legal de raspuns la o Notificare din partea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen legal de raspuns la o Notificare din partea Primariei

Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu actul normativ care reglementeaza termenul legal in care trebuie sa raspund unei notificari din partea Primariei. Mai specific este vorba despre o Notificare din partea Serviciului Urbanism si Nomenclatura Urbana.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 15:47, 26 Septembrie 2020
Vă referiți la plângere împotriva actului emis de Serviciul de urbanism? Sau cel fel de răspuns..? De regulă 30 de zile, conform legii 554/2004.
Nu ma refer la Legea 554/2004
De oblicei, in astfel de notificari se mentioneaza si un termen.
Este mentionat acel termen, insa vreau sa ma asigur ca acel termen specificat este si cel legal, ca nu este vreun abuz din partea Primariei.
Daca se dispune o măsură administrativa de exemplu intrarea in legalitate a unei construcții, termenul rămâne la aprecierea autorității si in caz de contestare la aprecierea instantei de contencios De exemplu Legea 50/1991 nu prevede un termen strict de intrare in legalitate dar autoritatea locala nu poate acorda un termen nejustificat de lung deoarece ar răspunde in cazul producerii unor accidente (vezi dosarul Colectiv). Definiția autorizației de construire de la art. 2 al L50/91 prevede ca acest act de autoritatea nu se refera doar la autorizarea executării lucrărilor de construire ci si pentru exploatarea clădirii (aspect nereținut de cetățeni). Termenul poate fi scurt (de îndată) sau lung (ex 12 luni) daca se dispune oprirea unei activități pana la efectuarea unor expertize sau obținerea unor avize pe motivul unor riscuri de pagube sau pierdere de vieți omenești
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
archibaldo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate constructie fara autorizatie corinaconstantinescu2007 corinaconstantinescu2007 Va rog, am nevoie de o informatie: mai este in vigoare in continuare Art. 31 din L50/1991 - \"Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile ... (vezi toată discuția)
Refuz semnatura autorizatie de constructie Mimi123 Mimi123 Buna ziua Am depus dosarul la primarie pentru o autorizatie de constructie. Dosarul a fost semnat de aproape toti cei care trebuiau sa semneze. Mai trebuia o ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act. Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie? (vezi toată discuția)