avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Se da ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Se da urmatoarea ...

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Se da urmatoarea situatie, cu nume fictive: Ion si Ana au 3 copii impreuna. Ion mai are un copil legitim dintr-o relatie anterioara casatoriei cu Ana. Ion are o casa, bun comun cu Ana. Ei doresc ca aceasta casa sa le ramana doar celor 3 copii pe care ii au impreuna. Ce solutii legale ar avea la dispozitie pentru a face aceste aranjamente cat timp sunt inca in viata? Toti cei 4 frati sunt casatoriti la randul lor.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ramsam , utilizator 17:22, 19 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru aceste precizari si as dori, ca fiecare persoana , in special ma refer la parinti si bunici, sa citeasca acest raspuns al Dvs. Am fost la un pas de-a ramane fara casa lasata mostenire de tatal meu datorita invartelilor murdare ale copilului meu in combinatie cu familia sotiei lui. Unde mai pui ca fiul meu este si copil...adoptat!

Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
crisan_ms, utilizator
@ramsam Cat poti fi de tical*s sa vrei cu orice pret sa-ti dezmostenesti copilul?! Si pt. ce motive?! ,,Ion" al meu a vrut sa-mi lase praful de pe toba. Invatat de notar (mi-a spus-o peste ani chiar el, notarul!) mi-a lasat ceva prin testament, cca 5% din valoarea masei succesorale. M-am judecat cu mastera 8(opt) ani. Expertizele tehnice judiciare au costat aproape 20.000 de lei. Ghinionul ei a fost ca nu a avut bani sa-mi plateasca sulta (fratii nici atat), asa ca s-a vandut totul si am impartit banii. S-a vandut prin executor, unii stiu ce inseamna asta. De la apartament bine pozitionat, 4 camere, mastera a ajuns intr-o garsoniera. La fond judele a fost sesizat de catre mine, cu dovezi, ca mastera a tainuit o parte din mostenire, ea si fii ei. O tranzactie cu terenuri, bunuri proprii ale defunctului, banii s-au incasat dupa deces. Tot ce au tainuit mi-a revenit mie. Finalul: am mostenit mult mai mult decat a vrut tatal (adica mastera) sa-mi lase prin testament. Concluzia: degeaba esti tical*s daca esti pr*st! P.S. Cand si daca veti intocmi un testament, notarul va va pune in vedere ca fiul/fiica dintr-o casatorie anterioara este mostenitor rezervatar!
Desigur ca sunt circumstante diferite de la o speta la alta si fiecare isi cunoaste cel mai bine motivele pentru care doreste sa stabileasca inca din timpul vietii si in deplinatatea facultatilor mintale, ce se va intampla cu bunurile personale atunci cand va trece la cele vesnice.
In scenariul pentru care am solicitat sfaturi avizate, cei 3 copii comuni au contribuit financiar la cumpararea acelei locuinte.. Practic, au ajutat parintii, atat la cumpararea casei, cat si mobilarea/utilarea acesteia. In mod special, pentru acest motiv se doreste ca aceasta casa sa ramana doar celor 3 copii comuni.
Mai mult decat atat, cei 3 frati nu si-au cunoscut niciodata fratele mai mare, iar acesta din urma nu a avut nici un fel de contact cu tatal lui, de altfel nici viceversa, de mai bine de 50 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - cine ce drepturi are? adi78ro adi78ro Ion e căsătorit cu Maria. Împreună fac doi copii: Ionel şi Măriuca. Toţi patru locuiesc în casa părinţilor (decedaţi) lui Ion. Măriuca se ... (vezi toată discuția)
Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar ... AlexandraAF AlexandraAF Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar si a impartit partea ei de mostenire ( ce i s-a cuvenit dupa moasrtea unchiului, plus partea ei) ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte moștenirea? MContender MContender În situația în care unu dintre părinți decedează cum se împarte moștenirea primită de ei după părinți lor? Detalii: În cazul în care există o ... (vezi toată discuția)