avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din hipermarchet? Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din hipermarchet? Ce pot sa fac?

Acum 2 luni am mers in carrefour cu un grup de prieteni am facut cumparaturi pt munte, si mi-am luat si o geaca. cand am trecut la casa cu acele cumparaturi geaca am avut`o in mana si pur si simplu am trecut mai departe fara a o achita(geaca). Am fost interceptat de agentii de paza , mi`am cerut scuze , am achitat`o pe loc dupa care a venit un agent de politie care mi-a luat o declaratie in care i-am relatat ceea ce s-a intamplat. nu am mers la sectia de politie ci am dat declaratia acolo. Acum de curand mi-a venit o Citatie in care scrie ca tre sa ma prezint pe 2 ian la sediul de politie , iar in josul paginii scrie cu privire la Dosar Penal. Este posibil sa mi se intocmeasca dosar penal? Se poate sa ma scoata intre timp de sub urmarire? Cum sa procedez
Mergeti mai intai la politie, este posibil ca sa fie facuta o plangere penala impotriva dvs, dar tocmai pentru asta sunteti chemat, pt alamuri situatia si a ca formula propria aparare.Mergeti insotit de avocat.
In mod cert reprezentantii acelui supermarket Carrefour v-au facut plangere penala la politie pentru tentativa de furt! Trebuie sa mergeti la politie si sa le declarati exact ce s-a intamplat . Sfatul Nanei este foarte bun , fiindca in mod cert trebuie sa discutati inainte cu un avocat pentru a va pregati apararea in mod corespunzator. Situatia nu este atat de grava dar se poate agrava daca nu tratati cu seriozitate cazul!B-)
Succes!
Cel putin ciudata intamplarea, insa nu singura de acest gen - daca intr-adevar situatia reala este cea relatata de dvs., probabil o sa se lamureasca toate aspectele cand o sa mergeti la politie si o sa aduceti argumente favorabile. In plus, trebuie sa stiti ca pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt (in speta: furt calificat), trebuie sa fi existat intentia de a sustrage si insusi acea geaca pe nedrept in momentul in care ati trecut de bornele de siguranta ale hipermarket-ului.

Ma surprinde totusi ca ati uitat de geaca cu pricina, doar nu era un produs atat de mic sau neinsemnat...iar faptul ca ati achitat-o poate constitui doar o circumstanta atenuanta (in cazul in care s-ar retine totusi savarsirea acestei fapte in sarcina dvs. - sub forma tentativei).

Sfatul meu e sa mergeti insotit de un avocat, pentru a evita sau limita anumite consecinte negative care pot aparea!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Ce ma intereseaza foarte tare este daca cumva se mai poate scapa fara a se intocmi dosar penal? adica ma rog, eu nu sunt recidivist , nu am avut niciodata probleme cu legea de nici un fel. Iar chestia este chiar adevarata , nu am realizat , a fost prostia mea ... Nu stiu ce sa fac acum! As prefera sa platesc o super amenda numai sa nu imi patez cazierul :(. M-am grabit , eram chemat de colegi , mai in gluma mai in serios am facut-o lata. Exista vreo mica sansa sa scap fara "ceva" penal? :( Sunt disperat va rog sa ma ajutati.
Intai de toate mergeti la politie insotit de un avocat, lasati-l sa-si faca treaba si sigur va fi bine pentru dvs.Daca lucruri stau cum le-ati istorisit aveti destule circumstante atenuante care sa conduca procurorul catre o solutie mai favorabila ptr dvs.Nu pe noi trebuie sa ne convingeti ci plitistii si procurorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Probleme mari In data de 12 Februarie, eu impruna cu inca 2 prieteni, am facut cumparaturi de la Carrefour Orhidea, care constau in lucruri foarte grele.Adica baxuri de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sora mea a fost prinsă de paza carrefour cu niste ... Ancaionita23 Ancaionita23 Buna ziua,sora mea a fost prinsă de paza Carrefour cu niste produse care nu era achitate,ulterior ea le-a achitat ,dar cei de la paza au chemat Politia care ... (vezi toată discuția)