avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, parintele ...

Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, parintele poate solicita sa beneficieze de OUG 147/2020 esalonat , doar pe perioada in care copilul efectueaza orele on-line? Concret, 2 saptamani la munca, doua saptamani acasa si parintele? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 18 Septembrie 2020
Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcția de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București, și având în vedere hotărârile comitetului județean pentru situații de urgență, respectiv Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

In speta, se poate solicita numai pe durata cursurilor on-line. .
Am inteles si e logic. Ideea este daca pot sa stau 2 saptamani acasa si 2 sa merg la munca in decursul unei luni pe tot parcursul anului scolar. Pentru ca , mi s-a comunicat de la serviciul personal ca nu pot face acest lucru. Insa eu asta inteleg prin "limitarea activitatii didactice". Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
carmen_mol, utilizator
Legea nu distinge situatia mentionata de dvs ...astfel, „unde legea nu distinge, nici noi nu putem distinge“ („ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus“.
Tipic romanesc....Intotdeauna lasam o portita, ca sa putem interpreta fiecare cum vrea......
atunci cum definim "limitare activitate didactica"?

Alte discuții în legătură

Salar minim 3000 ron Angie2018 Angie2018 Buna ziua, Am o nelamurire referitor la salarul minim de 3000 lei in constructii. Avem un cod caen principal care nu necesita majorarea salariilor ... (vezi toată discuția)
2250 lei Rusul Rusul Intentionez sa infiintez un mic srl neplatitor de tva,vanzari.eu ca asociat,daca ma angajez la firma mea pot beneficia de acea subventie de 2250 lei/luna timp ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal coincide cu sarbatoare legala? Coolflo Coolflo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un text de lege, ordonanta care sa spuna negru pe alb ca cele doua definitii (repaus saptamanl si sarbatoare legala) nu ... (vezi toată discuția)