avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața. În contextul în care părinții ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața. În contextul în care părinții mei au făcut ...

Bună dimineața. În contextul în care părinții mei au făcut o vanzare de proprietate surorii mele (fiind 3 copii ),fără a avea o dovadă că s-a plătit suma respectivă, cum trebuie procedat în cazul decesului unuia dintre părinți pentru a anula acel act de vânzare și deschiderea unei succesiuni? Menționez că atât eu cât și fratele meu dorim ca sora noastră să nu beneficieze în totalitate de casă deoarece nu se îngrijește de părinții noștri, aceștia fiind la o anumită vârstă. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmenmanuela , utilizator 10:19, 17 Septembrie 2020
De anulat, nu il puteti anula, insa aveti posibilitatea sa va adresati instantei pentru a constata faptul ca actul este de fapt o donatie deghizata.
Daca instanta constata ca acel contract este o donatie si v-a fost incalcata rezerva succesorala, puteti solicita reductiunea.
Asta insemna ca imobilul primit de sora se va imparti fizic intre dvs sau ca sora va trebui sa va achite o sulta.
Mulțumesc pentru detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O singura parte primeste mostenire dest2014 dest2014 Parintii mei in varsta de 80 de ani au decis sa lase mostenire casa parinteasca unui nepot cu drept de a ocupa dupa moartea lor si fara drept de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare /cumpărare Georgiana200 Georgiana200 Bună seara. Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu. Doar ca cea au scris în contract nu este nimic ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)