avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare ap. luat in rate in timpul partajului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare ap. luat in rate in timpul partajului.

Buna ziua, sunt in proces de partaj al unui ap. luat in rate. Procesul a inceput in ianuarie 2019 si a tot fost taraganat de fosta sotie intrucat nu isi doreste finalizarea lui. Ap. este coproprietate dar creditul este doar pe numele meu, fosta sotie doar garanteaza cu partea ei din apartament. Intrebarea este urmatoare: daca nu mai platesc ratele, banca ce va executa? Va face poprire pe salariul meu sau va scoate la vanzare apartamentul? Intre timp eu mi-am achizitionat o alta locuinta si vechiul ap. imi aduce numai probleme. Mentionez ca nu mai locuieste nimeni in acel ap. Am deja 2 ani de cand platesc singur ratele si nu vreau sa mai platesc in un an iar la final sa am si surprize din partea instantei de judecata.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
mass, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 17 Septembrie 2020
nu e o decizie inteleapta, in afara ca va poate pune poprire pe salariu, pot ajunge sa execute si casa pe care ati luat-o.
plus ca se aduna penalitati, chiar nu e intelept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)
Cum poti scapa de calitatea de codebitor? ANDA2005 ANDA2005 Am contractat impreuna cu fostul sot un imprumut cu garantie ipotecara, eu avand calitatea de codebitor. In momentul de fata am divortat si suntem in cursul ... (vezi toată discuția)