avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua! Am scris cateva articole pe Medium ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua! Am scris cateva articole pe Medium (platforma de publicare ...

Buna ziua!
Am scris cateva articole pe Medium (platforma de publicare online din SUA) si acum trebuie sa primesc banii si vreau sa-mi deschid un SRL, intrebarea este daca trebuie sa platesc eu TVA in RO pentru respectiva suma, sau trebuie sa platesc statului american vreo taxa ?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:49, 17 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru prestari servicii catre un client non UE facturati fara tva daca va infiintati SRL.

Pentru achizitii servicii sau comisioane , daca va sunt facturate astfel de cheltuieli de catre un furnizor UE/non UE, platiti tva in Romania la factura de comision.

Deci platiti tva in Romania ptr achizitii de servicii non UE nu la prestare de servicii catre client non UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - speta tva radug0314 radug0314 Buna ziua, Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii ... (vezi toată discuția)
E-factura pentru facturarea clientilor din afara romaniei? andreea.mocioiu@voxsolutions.co andreea.mocioiu@voxsolutions.co Trebuie sa transmit facturile prin E-factura daca factureaz o entitate din afara Romaniei? Mentionez ca serviciile prestate sunt de tip contabilitate, HR, ... (vezi toată discuția)