avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate un avocat sa dea raspuns si sa preia acest caz? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate un avocat sa dea raspuns si sa preia acest caz? Vecinul ...

Poate un avocat sa dea raspuns si sa preia acest caz? Vecinul nostru nu e de acord sa respecte legea, iar noi suntem nevoiti se ne facem dreptate.
1 Am un vecin care a construit 2 pivnite lipite cu adeziv de gardul construit de mine doar pe terenul meu (el nu a vrut sa contribuie) si-a aplicat 5-6 becuri si a tras si fire de curent electric pe gard.
Legea cere cel putin 60 cm distanta ptr constructii fara ferestere, dar el nu a respectat
2 Are si o salcie mare exact langa gard care se intinde in curtea mea pana jas la sol (gardul e de 2,5 m inaltime) Legea cere distanta de cel putin 2 m de gard, dar el nu respecta. (anul trecut am reusit sa-l oblig sa taie un copac batran care se intindea pe casa si balcoanele noastre)
3 Acum monteaza gaze naturale, si a aplicat cutia de gaz foarte proape de gardul meu (sub 0,5m distanta) , Urmeaza sa monteze teava in curtea lui, si vreau sa fim atenti ca sa respecte regulile. Am urmatoarele intrebari:
3.1 Cat de aproape e voie sa se monteze cutia de distributie gaz fata de gardul vecinului la intrarea in curte.
3.2 Care-i distanta mininma pe care trebuie sa o respectam la pozarea/instalarea tevii de gaz fata de hotar/gard cu vecinul.
Atat in cazul subteran cat si aeriean.
E nevoie sa se ceara consimtamantul vecinului daca teava subterana e prea aproape de gardul vecinului ?
3.3. Daca se monteaza teava aeriana e voie sa se monteze pe gardul vecinului? ca sa se aduca teava unde e nevoie in curte? E nevoie sa se ceara consimtamantul vecinului?
Cel mai recent răspuns: MAGH , utilizator 17:14, 17 Septembrie 2020
In astfel de cazuri se cauta un avocat si se discuta cat costa studiul de caz cu consultanta juridica inclusa și eventual reprezentarea.
Se merge și cu actele la avocat.
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa stiu ce acte trebuie sa prezint la avocat.
Aveti un avocat pe care sa-l recomandati in jud Constanta (locatia se afla in Eforie Nord) ca sa preia cazul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre cutia de bramsament /teava gaz si gard vecin? ... MAGH MAGH Distanta dintre cutia de bramsament /teava gaz si gard vecin? Stie cineva unde gasesc legea/regula daca trebuie respectata o anumita distanta dintre cutia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! vecinul meu ma roaga sa_mi dau acordul pt electricitate ... cristina_florina29 cristina_florina29 Buna ziua!! Vecinul meu ma roaga sa_mi dau acordul pt electricitate sa treaca prin curtea mea , ar fi vorba de 3 stalpi, sau prin cablu in pamant! As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Nuc plantat ostentativ la jumatate de metru de gardul meu Bogdanra Bogdanra Buna ziua Am o proprietate intr-una din localitatile Romaniei. Acum 1 an am plantat o salcie la 3 metri de gardul comun pe care il am cu un vecin cu care ma ... (vezi toată discuția)