avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... transfer angajati in caz de divizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

transfer angajati in caz de divizare

Buna ziua,

Acum un an am angajat un tanar absolvent cu conventie conform prevederilor articolului 80 din legea 76/2002 . aceasta expira in februarie anul viitor. acum o luna firma s-a divizat iar eu vreau sa transfer acest angajat pe firma noua. ce optiuni am sa fac acest lucru fara sa fiu obligata sa returnez banii primiti de la stat?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:59, 21 Decembrie 2009
Art. 169. - (1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr -un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Rezulta ca inclusiv conventia incheiata cu agentia va putea produce efecte in continuare la noul angajator. Luati legatura cu agentia pentru informatii precise.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Divizare gratiela gratiela In cazul divizarii unei firme...ce se intampla cu angajatii? E obligatoriu sa-i preia cealalta firma? Va multumesc! (vezi toată discuția)