avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contravenționala STB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contravenționala STB

Buna ziua !Am avut si eu un incident neplăcut in timpul unei călătorii cu mijlocul de transport in comun in București ,mai exact in tramvaiul 32.Am urcat in tramvai uitând de faptul ca acel card electronic pentru validarea călătoriei este acasă .Imediat văd controlorii care mi au cerut sa ma legitimez si ne am dat jos la următoarea stație unde si trebuia sa cobor ,arătându le permisul de conducere neavând CI la mine .Unul dintre controlori (erau 3) mi au spus sa plătesc acea suprataxa de 50 de lei ,arătându le portofelul si geanta in care nu mai aveam niciun ban .Acestia mi au scris CNP ul si numele pe o foaie albă rupta de la jumate si spunându mi sa ma duc sa scot de la un bancomat bani ca ei ma așteaptă tot acolo in stație sa plătesc acea suprataxa ca sa nu risc sa iau amenda de 500 lei .Zis si făcut ,am plecat sa ridic banii si cand ma întorc ,in aproximativ 10 minute maxim ,domnii controlori nu mai erau acolo si i am așteptat peste o ora si ceva .Credeti ca o sa primesc amenda de 500 lei ?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Estera123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valsymy , utilizator 18:31, 17 Septembrie 2020
Puteti formula o petitie catre STB in care sa explicati situatia iar in cazul in care veti primi amenda prin posta o puteti contesta si ca probe sa adaugati chiar petitia si eventualul raspuns de la STB.
Dar pe viitor sa retineti ca NU SUNTETI OBLIGATA SA VA LEGITIMATI IN FATA CONTROLORILOR STB IAR ACESTIA NU VA POT RETINE ABUZIV ( INFRACTIUNEA DE LIPSIRE DE LIBERTATE) SUNTETI OBLIGATA SA VA LEGITIMATI DOAR IN FATA POLITISTILOR SAU JANDARMILOR.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Valsymy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua buna! va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urma unei ... Robsi Robsi Ziua buna! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urma unei situatii foarte neplacute azi, in urma cu 2 ore, cu 2 controlori STB pe linia tramvaiului ... (vezi toată discuția)
Amendă stb bună ziua, azi am întâmpinat o problemă cu cei ... Maria0710 Maria0710 Amendă STB Bună ziua, Azi am întâmpinat o problemă cu cei de la Control STB. De dimineață, grăbită în drum spre serviciu, fiind peste stradă ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)