avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sunt partener intr-o societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sunt partener intr-o societate comerciala

Seara buna.
Am o situatie deosebita: sunt partener intr-o societate comerciala, detin 10% din ea. La momentul la care am devenit partener, propunerea a venit din partea actionarului majoritar.
Pentru societate, prestam si servicii in baza unui contract de prestari servicii.
Colaborarea s-a terminat, nu in termeni decenti. Actionarul majoritar nu vrea sa plateasca ultima factura motivand ca trebuie sa ii semnez niste hartii care sa dovedeasca ca am primit dividende si altele pentru iesirea din firma. Acestea din urma nu stie cand le va face. Are documentele de identitate expirate si nu stie cand ajunce la politie sa le actualizeze.
Teoretic, nu am o problema cu iesirea din firma, nu am nicun interes sa prelungesc situatia actuala. Insa nu stiu daca e tocmai OK sa semenz niste un stat cu dividende, iar altcineva sa incaseze banii. O parte din dividend mi-a varsat-o in cont, pentru cealalta vrea semnatura, ca si cum i-as primi.
Sa accept fara retineri sau voi avea vreo problema?
Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Baza legala modificare penalizari serviciul de salubritate ligadiangeli ligadiangeli As dori sa aflu care este baza legala in care societatea de salubritate solicita (prin act aditional) modificarea penalizarilor la 3% /zi din valoarea facturii ... (vezi toată discuția)
Actionar majoritar in firma cu datorii la stat si alti creditori, pot avea 10% din alta firma fara sa am probleme? alexandrudanro alexandrudanro Am o firma care este in probleme destul de mari. Sunt actionar majoritar si administrator, iar firma are datorii la stat si alti creditori iar pentru unele ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)