avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Baza legala modificare penalizari serviciul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Baza legala modificare penalizari serviciul de salubritate

As dori sa aflu care este baza legala in care societatea de salubritate solicita (prin act aditional) modificarea penalizarilor la 3% /zi din valoarea facturii curente.
Precizare:
Societatea de salubritate a incheiat contractul de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari in data de 01.06.2015.
Primaria este actionar majoritar al societatii de salubritate.

In data de 10.04.2017 a prezentat As de Proprietari un act aditional in care sunt prevazute modificari la penalizari de 3% /zi din valoarea facturilor curente, fata de ceea ce era inscris in contractul initial. Acest act aditional urmeaza a intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2017.

Mai mult, a emis o factura pentru diferenta de penalitati aferente perioadei 2015 - 2016 si pana la factura curenta aferenta anului 2017. Pentru lunile anterioare prezentarii actului aditional (lunile anului 2017), facturile au fost intocmite cu penalitatile vechi (0,2% - conform Legii As de proprietari). Acum solicita diferenta de penalizari, inclusiv pentru lunile aferente anului 2017.

Intrebarile sunt:
- semnez actul aditional ?
- accept la plata ultima factura (2017) ?
- cum procedez in cazul in care Primaria este actionar majoritar al societatii de salubritate ?
Cel mai recent răspuns: ligadiangeli , utilizator 15:18, 25 Aprilie 2017

Nu stiu ce raspuns asteptati de la forum.

Tot ce povestiti dvs. aici tzine de contract. Scrie in contract ca penalizarea este de ...%, apoi asa trebuie sa fie (probabil ca prin semnatura presedintelui ati acceptat de fapt toate chestiunile legate de aceasta prestare.
Aaaa, ca onor Primaria este actionar majoritar al societatii de salubritate., este o alta mica poveste. Probabil ca aceasta chestiune (modificarea contractelor de prestari de servicii) s-a discutat si aprobat in Consiliu local, astfel incat dvs. trebuie sa mergeti pe saitul Primariei/CL si cautati sedinta respectiva.
Oricum ar fi, eu nu as accepta aplicarea retroactiva a penalizarilor, asa cum ziceti...

Eu sunt din Iasi. Si la noi s-a modificat tariful, de la 6,94 lei/pers. - la 10 lei/pers. - dupa ce s-a aprobat in CL.
Motive? 1.000.000 !!!
La noi firma de salubritate este din curtea Primariei - probabil tot ca la dvs., nu are concurenta, asa ca vrei nu vrei - bea Grigore aghiasma...
Multumesc mult pentru raspuns.
Problema este ca societatea de salubritate, ca motivare a majorarii procentului la penalizari invoca Legea nr. 225/2016 pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006.
Nu stiu ce sa cred !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice ... jenifer chelaru jenifer chelaru Poate Consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice Organigrama și grila de salarizare( se urmărește Micșorarea salariilor eliminarea ... (vezi toată discuția)
Se pot achita legal facturi emise pe numele unui brand? Mihai-Daniel Mihai-Daniel Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o opinie juridica privind o speta de care m-am lovit si nu stiu cum poate fi remediata. O societate comerciala incheie un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru un acord de functionare la primarie este cerut ... andradima andradima Buna ziua! Pentru un acord de functionare la primarie este cerut un contract cu o firma de salubrizare si factura. Societatea noastra este chiriasa si are un ... (vezi toată discuția)