avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate Consiliul local acționar la o societate de stat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate Consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice ...

Poate Consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice Organigrama și grila de salarizare( se urmărește Micșorarea salariilor eliminarea sporurilor ex. Spor de vechime) in condițiile in care exista un contract colectiv de munca in vigoare încă un an ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: jenifer chelaru , utilizator 21:59, 10 Decembrie 2020
Daca este actionar majoritar, o poate modifica lejer.
Sa înțeleg ca indiferent ce avem stabilit și semnat cu angajatorul in acest moment in contractele individuale de munca dacă CLM schimba grila cu data de..,,,, noi suntem obligați sa acceptam noile salarii. Dacă nu semnam actele adiționale de modificare a salariilor in vederea diminuării lor ce se întâmpla?
Potrivit art.17 alin.5 C.,mun., orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

In speta, daca modificarea reiese in c.c.m., atunci actul de modificare este o decizie a angajatorului.
Va mulțumesc pentru lămuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim versus ccm NEW_GUEST NEW_GUEST Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)
Gravida, micsorare salariu Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, lucrez intr-o firma cu 4 actionari. sunt gravida. administratorul firmei se poarta foarte urat cu mine si cred ca intentioneaza sa-mi micsoreze ... (vezi toată discuția)
Hg privind salariul minim brut publicata in monitorul oficial Cornel  Vasile Cornel Vasile Hotărârea nr.23 din 22.01.2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată Act emis de: Guvernul Romaniei Act publicat ... (vezi toată discuția)